El govern aconsegueix el vot a favor del PSC i Junts en l’aprovació del contracte d’emergència de la brossa

REDACCIÓ – Torredembarra, 23/1/2023

L’Ajuntament de Torredembarra ha aprovat per una àmplia majoria el contracte d’emergència de recollida i transport de residus fins a nova adjudicació del servei en el ple extraordinari celebrat aquest dilluns, 23 de gener. A més del govern , hi han votat a favor els quatre representats del PSC i l’únic edil de Junts -un total de 14 vots-, mentre que ho han fet en contra la regidora de Ciutadans i els dos no adscrits -3 vots-.

Aquest contracte d’emergència es realitza amb l’empresa Prezero España S.A. i ascendeix a un total de 2.166.121,95 euros anuals IVA inclòs, la millor oferta econòmica que ha rebut l’Ajuntament entre quatre empreses del sector que han presentat pressupost. Es tracta de més del doble de l’aproximadament milió d’euros que costa anualment el contracte en vigor fins el proper 1 de febrer. Aquesta mesura es pren arran de la renúncia a la pròrroga del contracte actual, que finalitza el pròxim 1 de febrer, per part de l’actual adjudicatària (Nordvert SL), en ple procés de redacció del nou plec de clàusules per a la licitació del servei.

En el debat sobre aquest únic punt de l’ordre del dia, els tres regidors que van començar el mandat dins el grup municipal de Ciutadans i ara van cada un per una banda, han criticat durament -amb diferents matisos- aquesta proposta que es portava al ple i n’han responsabilitzat la nefasta gestió del govern municipal i del seu màxim responsable, Eduard Rovira, de la recollida de la brossa. També han denunciat els canvis en l’estructura del departament que coordina la recollida de residus a l’Ajuntament de Torredembarra que, segons ells, han portat a aquesta situació.

Un dels dos regidors no adscrits, Javier Ramírez, ja ha anunciat que impugnarà aquest contracte. Ramírez també ha afirmat que tenint el compte el cost de la recollida  transport de residus, l’Ajuntament de Torredembarra s’hauria de plantejat la municipalització del servei i va avançar que possiblement hi votaria a favor.

Des del principal grup de l’oposició, el PSC, el seu portaveu, Vale Pino, ha afirmat que “no aproven la gestió però si la possible solució”. Pino va ser el regidor de l’àrea en el passat mandat. Per la seva banda, Xavier Suárez (Junts) ha decantat el seu vot a favor després de les intervencions de l’alcalde i el regidor de Serveis, Raúl García.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha reconegut que no s’ha arribat a temps en la redacció del plec de clàusules del nou contracte i que es pogués licitar i, per això, ha estat necessari recórrer a un contracte d’emergència, ja que es tracta d’un servei bàsic. També ha defensat la participació d’una consultora externa en la preparació d’aquest plec que ha de donar resposta a les necessitats del municipi i que no han estat ben cobertes per l’actual contracte, que havia estat preparat per tècnics municipals.

Rovira ha explicat que l’empresa escollida per fer-se càrrec del contracte haurà d’aportar la maquinària del servei també el personal ja que amb la plantilla actual, que serà subrogada, no cobrirà les noves necessitats. El regidor de Serveis, Raúl García, ha afirmat, per la seva banda, que el govern fiscalitzarà que l’empresa compleixi el contracte aprovat en el ple.

Foto: Una imatge del ple torrenc. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This