Valents aposta per una rebaixa d’impostos per part de l’Ajuntament de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 20/1/2023

Valents, una de les noves formacions que es presentaran el maig vinent a les eleccions municipals de Torredembarra, continua marcant distàncies amb l’executiu actual d’ERC i en aquesta setmana han denunciat “la falta d’esforç per part de l’equip de govern per a rebaixar la forta càrrega fiscal que suportem tots els ciutadans”.

El partit de centredreta denuncia que, per quart any consecutiu, Torredembarra té un pressupost municipal per al 2023 que augmenta i ja van quatre anys seguits des que governa ERC en solitari: el 2020 va augmentar un 6%, en el 2021 un 4,94%, en el 2022 un 1,43% i enguany un 5,34%.

Valents troba a faltar la baixada d’impostos com l’IBI, l’impost de circulació, la quota de recollida d’escombraries, la quota de guals per a entrades de vehicles als domicilis, la quota per la gestió dels residus dels locals comercials, industrials, de serveis i activitats professionals i les quotes d’ocupació de via pública i terrasses.

“Nosaltres creiem que hi ha marge suficient per a poder rebaixar els impostos. Si s’ajusten les partides pressupostàries assignades a la despesa de les diferents regidories amb números que siguin realistes, podrem rebaixar els ingressos provinents dels impostos que paguem els ciutadans” afirmen, mentre denuncien: “Estem farts de veure com se sobredimensionen les partides pressupostàries que al final no s’arriben a gastar totalment i el sobrant passa a Romanent de Tresoreria, que amb modificacions de crèdit passen a destinar-se per a altres qüestions que no estaven pressupostades”.

I critiquen que després de tantes propostes d’inversió realitzades per ERC aquests últims anys, encara s’està sense el Parc de Bombers, el Teatre Auditori, la rehabilitació de l’antic ajuntament, el nou POUM, el nou CAP, piscina municipal coberta, el Centre Cívic a la caserna de la Guàrdia Civil de Baix a Mar n la rehabilitació de l’antic Escorxador. Valents denuncia que “totes aquestes partides pressupostàries que no s’han arribat a invertir han passat a Romanent de Tresoreria”. Conclou demanant fer propostes d’inversió amb pressupostos realistes que es puguin realitzar i amb compromís de materialització.

Foto: Juan Carlos Hurtado durant la compareixença d’aquest dijous. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This