L’Audiència Nacional vol jutjar Daniel Masagué pel cas Efial junt amb tres exalcaldes convergents més

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/1/2023

Un nou judici oral s’apropa per a l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué. L’Audiència Nacional proposa jutjar fins a dinou persones, entre les quals es troba Masagué per presumptes delictes de prevaricació i malversació relacionats amb la contractació de la consultora Efial. El jutge José Luís Calamasa ha tancat la instrucció d’aquesta peça, una de les derivades del cas Torredembarra i també proposa jutjat els exbatlles de exalcaldes Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Josep Jaume Castellnou; l’Ametlla de Mar, Andreu Martí; i Ascó, Rafael Vidal, tots ells de Convergència Democràtica,

Segons la investigació judicial, aquests Ajuntaments haurien contractat l’empresa Efial per eludir els mecanismes de control públics. Li encarregaven informes per poder-se saltar les objeccions que formulaven secretaris i interventors en certs projectes i contractacions. En alguns casos, la consultoria s’havia convertit en una mena d’”Ajuntament paral·lel”. Es calcula que el frau comès amb aquest procediment seria d’uns 8,7 milions d’euros.

El cas Efial constitueix la peça separada número 6 del complicat entramat que s’ha anat desgranant arran de l’esclat del cas Torredembarra, aquest estiu farà deu anys. Les detencions i escorcolls pel cas Efial es van fer l’estiu de 2016, en el que es va anomenar operació Tèrmyca.

El juny de l’any passat, en el judici de la peça primera del cas Torredembarra, l’interventor ja denunciava aquest paper presumptament il·lícit de la consultora Efial.

Foto: Daniel Masagué es podria enfrontar ben aviat a un nou judici oral derivat del cas Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This