Torredembarra posa en marxa el ‘Pla de Seguretat de Nadal’, que inclou inspeccions en establiments

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/12/2022

Amb l’arribada del Nadal l’afluència de públic en les àrees comercials i de serveis de la població s’incrementa de forma molt significativa. Per a contribuir a una major seguretat d’aquestes zones, l’Ajuntament de Torredembarra ha engegat el “Pla de Seguretat – Dispositiu policial – Nadal 2022” que es desenvolupa de forma prioritària en la zona del centre – eix comercial i el polígon industrial Roques Planes-.

Per part de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, s’efectua un reforç d’agents amb els patrullatges mixtos entre cossos per tal d’augmentar els nivells de prevenció i compromís de servei mitjançant l’estratègia d’un model de treball basat en la proximitat. D’aquesta manera, s’han dividit les zones comercials de la població en quatre sectors que són coberts diàriament per 5 agents de seguretat ciutadana i proximitat, 2 agents de trànsit i 1 caporal.

Aquest pla, vigent des del dia 10 de desembre i fins al 8 de gener, té com a objectius principals prevenir la comissió d’actes delictius, vigilància de la venda ambulant il·legal, garantir els drets de consumidors i usuaris, garantir la seguretat vial, etc.

Dins del pla es contemplen les següents campanyes: control d’alcoholèmia, de seguretat i proximitat amb patrullatges mixtos i campanya de seguretat al consumidors amb inspecció d’establiments multipreu.

De fet, dijous i divendres passat es van dur a terme aquestes inspeccions en un total de cinc establiments multipreu en diferents punts del municipi, en aquesta ocasió acompanyats i amb la col·laboració d’una sotsinspectora de Treball un dia i d’un inspector de Treball el segon dia i també una inspectora de l’Agència Catalana de Consum.

Més de 300 productes intervinguts

S’ha constatat que cada any són menys els objectes amb deficiències. Tot i així, s’ha ordenat la immobilització i autodestrucció de més de 300 productes. Els agents han detectat una reducció de les infraccions i aquesta millora és deguda al coneixement adquirit per part dels mateixos comerciants, els quals han anat verificant que les joguines que tenen a la venda s’ajusten a la normativa.  D’altra banda, a diferència d’anys anteriors, el 100 % dels productes han estat destruïts voluntàriament pels comerciants, per no ser aptes per a la venda.

Foto: S’han intervingut 300 objectes en un establiment multipreu. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This