L’Escola l’Antina de Torredembarra estrena un menjador innovador

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/12/2022

L’Escola l’Antina de Torredembarra ha presenta aquest 20 de desembre el nou menjador que ha estrenat aquest curs: transformador, innovador i adaptat a les noves necessitats. El projecte ha comportat l’execució de les obres de remodelació de l’espai i també la introducció de canvis en el seu funcionament, d’acord amb un nou concepte educatiu del temps de menjador, donant més autonomia i protagonisme als infants.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat a Tarragona, Joan Manel Audí; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez; la regidora d’Educació, Maria Gual, la directora de l’Escola l’Antina, Isabel Escobar i representants de les famílies.

La inversió que s’ha dut a terme per posar en marxa aquest nou concepte de menjador escolar ha estat de 144.000 euros. S’han finançat amb aportacions de les pròpies famílies usuàries durant quatre anys (uns diners que ha avançat l’empresa del servei de càtering), de l’Ajuntament de Torredembarra, del Departament d’Educació de la Generalitat i del Consell Comarcal del Tarragonès. En el cas de l’Ajuntament, l’aportació ha estat de 47.667,47 eros.

Cal tenir en compte que les obres s’han dut a terme en l’espai del menjador escolar (150,75 m2) i també s’ha remodelat la biblioteca (56,78 m2), que és la sala adjacent i s’utilitza com un espai de calma i de relaxació abans i després de dinar. A partir del disseny de la interiorista Àngela Pijuan, l’espai físic compta amb taules rodones, aire condicionat, il·luminació càlida, parquet al terra, etc. L’escola considera que aquest espai més confortable permet introduir millores organitzatives i un nou concepte educatiu del temps de menjador, més d’acord amb el funcionament del centre.

D’aquesta manera, els canvis s’han introduït perquè el menjador sigui de responsabilitat compartida. Per exemple, s’ha deixat de fer ús de safates i utilitzar només plats (a tots els nivells), l’alumnat de primària para la taula i se serveix el plat de manera autònoma, no es mengen fregits, s’utilitzen productes ecològics i de proximitat, s’ha introduït algun aliment vegà i l’aigua és d’osmosi i ja no s’utilitzen garrafes de plàstic, entre d’altres.

Foto: Una imatge de la presentació i una altra del nou menjador./ ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This