Cal Dània ja compta amb un espai per allotjar temporalment gats de carrer

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/12/2022

L’Ajuntament de Torredembarra ja disposa d’un espai a Cal Dània per allotjar temporalment (entre 24 i 48 hores de mitjana) i de forma esporàdica algun gat de carrer que necessiti ser controlat abans de retornar-lo a la seva colònia, per a condicions excepcionals com pot ser després d’una cirurgia. Concretament, es tracta d’una caseta de fusta de 6,76 m2 i 2,17 metres d’alçada.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que la creació d’aquest espai s’ha dut a terme a partir d’una sol·licitud de l’Associació Torrecat, que gestiona a la via pública de Torredembarra prop de 50 colònies amb uns 360 gats. La gestió es du a terme pel procediment de Capturar-Esterilitzar-Retornar. És l’únic mètode que ha demostrat ser eficaç per a controlar el creixement de la població de gats de carrer. El regidor també ha comentat que se cedirà la gestió d’aquest espai a Torrecat, que tindrà cura de la neteja i manteniment, mentre l’Ajuntament durà a terme les desinfeccions i desinsectacions que sigui necessàries.

Cal recordar que l’Ajuntament ha autoritzat a l’Associació Torrecat a alimentar les colònies de gats del terme municipal de Torredembarra mitjançant decret, que es renova anualment per actualitzar les colònies, i subvenciona aquesta entitat per dur a terme les esterilitzacions necessàries per estabilitzar el nombre de gats i gates de les esmentades colònies.

Foto: L’espai de Cal Dània per allotjar temporalment gats de carrer. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This