Vint-i-dues parelles lingüístiques conversaran en català a Torredembarra durant deu setmanes

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/12/2022

Aquest dimecres, 30 de novembre, ha tingut lloc la presentació de la segona edició del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) a Torredembarra. L’acte, que es va dur a terme a Cal Maiam, va acollir persones voluntàries i aprenentes que van ser aparellades en grups de conversa. En aquesta nova edició hi haurà en funcionament vint-i-dues parelles lingüístiques.

Durant la presentació es van donar les orientacions per a les converses i es van presentar les parelles i grups de conversa que començaran les trobades ben aviat. A partir d’aquesta data, voluntaris i aprenents iniciaran les sessions, amb el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant deu setmanes.

L’acte va comptar amb la participació dels actors de la companyia Impro Acatomba, els quals van afegir el toc d’humor amb un espectacle interactiu per practicar el català. També hi va ser present la regidora d’Educació i Biblioteca, Maria Gual.  El programa compta amb el suport de les regidories de Cultura i d’Acció Social i Igualtats de l’Ajuntament de Torredembarra.

El VxL és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística. El VxL es va iniciar el 2003 i, des d’aleshores, ha format més de 150.000 parelles lingüístiques i ha tingut la col·laboració de més de 10.000 entitats i establiments col·laboradors a tot Catalunya.

Foto: L’acte es va dur a terme a Cal Maiam. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This