Valents presenta una bateria de mesures per a millorar la neteja viària i recollida de la brossa a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/12/2022

La neteja viària i la recollida de la brossa és sens dubte la gran pedra a la sabata del govern de Torredembarra en aquest mandat que ja s’acaba i una de les candidatures que aspira a entrar al ple municipal en les eleccions del proper de maig. Valents ha presentat una barrera de mesures per solucionar el que consideren “un dels problemes que més preocupen als ciutadans de la vila.”

“No volem gastar més diners públics per poder netejar més, volem embrutar menys per poder pagar menys. Ens mereixem un poble net del qual podem estar orgullosos tots els torrencs i torrenques, i que sigui atractiu pels possibles visitants”, afirma el cap de llista de Valents, Juan Carlos Hurtado.

El partit presenta una sèrie de propostes al govern de Torredembarra perquè les tinguin en compte a l’hora de redactar els nous contractes de neteja viària i recollida de residus. “És possible que no arribem a temps a l’Ajuntament per defensar els interessos dels ciutadans sobre els serveis de neteja viària i recollida d’escombraries. però esperem que l’alcalde, Eduard Rovira, aquesta vegada cobreixi les necessitats de tots els barris del municipi i aprengui dels errors comesos d’aquests darrers 4 anys amb els contractes actuals”, afirmen.

Des de la formació de centre-dreta denuncien “els incompliments sistemàtics dels contractes més cars al pressupost de l’Ajuntament, com són el de la neteja viària i el de la recollida d’escombraries i l’alt grau d’incivisme envers els compliments de les ordenances cíviques municipals per part d’uns quants ciutadans”.

!”Segons els veïns i veïnes del municipi, hi ha queixes que no passen els camions de recollida de brossa els dies programats, que no funciona el porta a porta en els barris, falten contenidors i no es netegen els que hi ha, que es deixa la brossa fora dels contenidors, que es treuen voluminosos sense avisar al servei responsable, que alguns propietaris de gossos no retiren els excrements de les seves mascotes”, afirmen.

Les propostes de Valents en aquest àmbit són:

– Creació de la Comissió de Seguiment i Compliment dels Contractes, formada per 1 representant de l’empresa, 1 tècnic de l’Ajuntament, 1 representant de cada barri del poble i un secretari/ària.

– Introduir sessions informatives a les escoles per conscienciar als nens des de ben petits de la importància del compliment de les normes cíviques relatives a la neteja viària i preservació del medi ambient, com utilitzar les papereres i contenidors.

– Implantar la figura de l’agent cívic per fer la labor d’informació de l’existència de les ordenances cíviques municipals. També pot avisar del seu incompliment en els casos que no es faci.

– Fer campanyes d’informació al carrer per part d’aquests agents cívics més la policia local per sensibilitzar als residents i visitants de la importància del compliment de les normes relatives a la neteja dels carrers i de la utilització dels contenidors. Organitzant una campanya de conscienciació per recordar el compliment de les ordenances cíviques de neteja viària.

– Reforçar la presència de la policia local perquè puguin fer la seva feina de vigilància i sancionar als incívics.

“En definitiva, volem que les empreses adjudicatàries dels contractes de neteja viària i recollida d’escombraries compleixin amb els seus serveis i que els residents i visitants del nostre poble facin bon ús de les nostres ordenances cíviques relatives a la neteja dels nostres carrers”, conclouen.

Foto: Juan Carlos Hurtado -esquerra- i Axel Diéguez durant la compareixença. / VALENTS

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This