Torredembarra planta arbres a Cal Llovet i l’Hort del Nap per esmorteir l’efecte illa de calor

REDACCIÓ – Torredembarra, 29-11-2022

Amb la plantada de 45 arbres al parc de Cal Llovet i a l’entorn de l’espai de socialització d’animals de companyia de l’Hort del Nap, finalitza el pla d’accions d’esmorteïment de l’efecte illa de calor de Torredembarra que ha dut a terme aquest 2022 la Regidoria de Sostenibilitat amb un pressupost de 33.487,96 euros, que compta amb una subvenció de 13.395,18 euros del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que s’han triat uns espais amb una important manca d’ombra i que al mateix temps són utilitzats per persones grans i infants, el grup més vulnerable als efectes illa de calor, i també animals de companyia i propietaris, amb l’objectiu de millorar el seu benestar.

La plantació d’arbrat, principalment vegetació autòctona, fa que s’incrementi l’aborció de part de la radiació solar, de manera que no s’escalfi tant i es redueixi la temperatura. Lledoners, pollancres, tamarius i freixes són les espècies que ara s’han plantat i que venen a sumar-se a les del mes de març quan va tenir lloc la Festa de l’arbre amb la participació de la ciutadania.

Actualment, la Regidoria de Sostenibilitat està treballant en l’elaboració d’un Pla director del verd urbà de Torredembarra que permetrà disposar d’una radiografia del municipi i planificar actuacions de millora. La primera actuació per reduir l’efecte d’illa de calor es va fer a l’Escola L’Antina el 2019. Torras admet que “a Torredembarra hi falta encara molt de verd urbà.”

Foto: Un moment dels treballs aquest dimarts al parc del Llovet. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This