Gairebé el 70 % de les actuacions del SIAD a Torredembarra són per violència masclista

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/11/2022

El Servei d’Informació i Assessorament de les Dones a Torredembarra ha atès un total de 35 persones durant aquest any que han comportat un total de 205 actuacions en diferents àmbits, la majoria de les quals, un 68%, han estat per violència masclista (140). El perfil majoritari de les persones ateses són dones d’entre 30 i 65 anys, amb estudis primaris o secundaris, casades o separades de fet i de nacionalitat espanyola. Actualment, el SIAD a Torredembarra es atès per personal del Consell Comarcal del Tarragonès.

En relació a les denúncies, la Policia Local de Torredembarra ha constatat que de desembre de 2021 a octubre de 2022 s’han produït un total de 24 denúncies, 7 de les quals són per trencament de condemna de l’agressor en apropar-se a la víctima. De les 17 denúncies restants, en 11 es va produir maltractament físic i en 6 d’aquests casos les víctimes havien sol·licitat ordre de protecció.

Les dades de casos tractats al SIAD es mantenen similars a l’any passat mentre que les denúncies han augmentat, passant de 8 en el període anterior a les 24 actuals.

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

La Regidoria d’Acció Social i Igualtats i la Biblioteca Mestra Maria Antònia ha organitzat el programa d’actes commemoratius amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que tindran lloc avui, 25 de novembre, a la mateixa biblioteca:

A les 17.30 hores, lectura del Manifest.

A les 18 hores, espectacle de dansa «El ball de les cireres», basat en la trilogia de Montserrat Roig El temps de les cireres, L’hora violeta i Ramona, adeu dins del cicle Balla’m un llibre de les biblioteques públiques de Catalunya. L’espectacle anirà a càrrec de les ballarines Patricia Hastewell Puig i Alicia Pirez Curell. A la biblioteca es poden recollir els exemplars dels llibres. Seguidament, debat.

Demà, 26 de novembre, a les 20 h, a la Sala Cal Maiam, projecció de la pel·lícula «El extraordinario viaje de Celeste García». L’entrada és gratuïta.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This