Una cinquantena d’establiments formen part de la primera ‘Guia de consum local sostenible de Torredembarra’

REDACCIO – Torredembarra, 24/11/2022

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus que se celebra fins al 27 de novembre, la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha presentat aquest 24 de novembre la Guia de consum local sostenible de Torredembarra que ha impulsat conjuntament amb la Regidoria de Comerç i la col·laboració de l’Associació Mediambiental La Sínia i GEPEC-Ecologistes de Catalunya, amb l’objectiu de donar a conèixer opcions als consumidors i consumidores per un consum de proximitat que repercuteixi de manera positiva en el territori que ens envolta. En aquesta edició inicial, s’hi troben una cinquantena d’establiments torrencs on es poden trobar productes sostenibles i de km 0.

La guia es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i també al web i s’anirà actualitzant amb els canvis i incorporacions que es puguin produir. Els comerços que es troben a la guia disposen de diferents icones segons el compliment de les categories que s’han establert: productes de proximitat, producció ecològica o sostenible, producte de segona mà, servei de reparació, comerç just, porta el teu envàs, oci i educació sostenible, i recollida de residus.

En la mateixa guia, s’explica que consumir km 0 comporta reduir el malbaratament dels productes, una menor petjada ecològica, consciència sostenible, potencia l’economia local, productes frescos i reducció de processats industrials. També es donen una sèrie de consells per al consum sostenible: fer la llista de la compra; utilitzar bossa de roba, cabàs, carretó; portar carmanyola, pots de vidre, envasos i bosses reutilitzables; evitar comprar objectes de mala qualitat i d’un sol ús, prioritzar materials totalment reciclables, i escollir el producte amb menys embolcalls i mida més gran.

A més de donar opcions a les persones per a un consum de proximitat a Torredembarra, també es vol animar els comerços locals a entrar a formar part d’aquesta guia introduint-se en l’àmbit del consum sostenible.

En la presentació de la Guia de consum local sostenible de Torredembarra, hi han pres part el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras; el regidor de Comerç, Josep M. Guasch; Laura Queral de GEPEC-EdC, i Georgina Florejachs de La Sínia.

Altres actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Torredembarra són dos tallers per aprendre a reutilitzar tèxtil (el primer es va dur a terme dimarts i el segon aquest dijous) i el Mercat d’intercanvi i segona mà que tindrà lloc aquest dissabte, 26 de novembre, de 10 a 14 h a la pl. Mn. Joaquim Boronat. Hi prendran part una trentena de parades de roba, mobles, joguines, llibres vinils, i entitats com Torrecat i Càrites. Durant el Mercat també es donarà a conèixer la Guia de consum local sostenible de Torredembarra.

Foto: Un moment de al presentació de la guia. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This