Els veïns de Sant Jordi demanen actuacions al barri

JOSEP SÁNCHEZ

L’Associació de veïns del barri de Sant Jordi celebrarà el pròxim 25 de novembre la seva assemblea general ordinària anual. Serà a Cal Maiam a partir de les 19.30 hores i la cita ha de servir per fer balanç de l’etapa de l’actual junta, a més de la seva renovació o la presentació de noves candidatures.

Des de l’associació també volen que aquesta assemblea serveixi per posar sobre la taula les demandes i problemes que el barri arrossega de fa anys. És per això que també han convidat representants del govern municipal i dels partits polítics presents a Torredembarra, sigui amb representació a l’Ajuntament o sense.

Salvador Cañellas és el president de l’associació, mentre que Begoña G. Quiroga ocupa el càrrec de secretària. En declaracions al Torredembarra Actualitat, Quiroga lamenta que des de l’Ajuntament no s’ha atès la majoria de les seves demandes durant els últims temps. “L’última reunió va ser el març del 2021 i des d’aleshores no s’ha complert gairebé res”, explica. També afegeix que han entrat diverses instàncies a l’Ajuntament i que no han rebut cap resposta.

Durant aquest mandat sí que s’ha actuat en algunes zones verdes del barri i també s’han instal·lat bancs a l’avinguda Sant Jordi, que era una de les demandes que havia fet el veïnat. Amb tot, porten temps esperant que es col·loquin els ressalts en alguns carrers per limitar la velocitat dels vehicles. Són qüestions que ja es van plantejar a la darrera trobada del 2021.

Problemes amb la poda

Sant Jordi és un dels barris torrencs on aquest mandat s’ha posat en marxa el sistema de recollida de residus porta a porta. En aquest sentit, Quiroga sí que mostra la satisfacció del veïnat pel seu bon funcionament: “No és una cosa que nosaltres demanéssim, però n’estem contents”. En canvi, la situació és diferent amb la recollida de la poda. I és que a Sant Jordi s’estan reproduint en aquests darrers mesos els problemes que també hi ha en altres punts del municipi. Quiroga comenta que, en alguns casos, les restes de poda s’acumulen a les portes de les cases durant diversos dies. També explica que des de l’Ajuntament ja els hi van dir que eren conscients del problema i que segurament “no milloraria fins que no acabi el contracte”.

Una altra de les reivindicacions habituals de l’Associació de veïns del barri de Sant Jordi fa referència a la línia d’alta tensió que passa per la part posterior a la Zona Esportiva de Torredembarra. “Ens van dir que aquest mandat no es podia fer res sobre el terreny, però que es realitzaria un estudi”, comenta Quiroga al respecte.

Allunyats del transport públic

Finalment, el barri de Sant Jordi també ha estat protagonista darrerament pel canvi en les parades dels autobusos interurbans. Recordem que arran de les obres del passeig Miramar, la del passeig de la Sort es va traslladar a l’avinguda Sant Jordi, davant de la farmàcia. Fa tot just unes setmanes, després de rebre el vistiplau de la Generalitat, les parades s’han tornat a canviar per anar a la seva nova ubicació al mateix passeig Miramar. Es tracta d’un canvi que, en certa manera, perjudica els veïns de Sant Jordi, perquè els ‘allunya’ del transport públic. Amb tot, Quiroga comenta que des de bon principi ja sabien que es tractava d’una mesura provisional. “A la gent li era molt més còmode, volíem que es mantingués la parada, però sabíem que era complicat. Ara quedem més allunyats”, comenta Quiroga, que també remarca que cal tenir en compte que la majoria de la població del barri és gent gran, a partir de 60 anys, i que tenir el transport públic interurbà tan a prop els anava molt bé.

De tot això, parlaran els veïns de Sant Jordi en l’assemblea que faran el pròxim 25 de novembre a Cal Maiam. Més enllà de la continuïtat de l’actual junta o l’entrada d’una nova, esperen que hi assisteixin representants dels diferents partits polítics per tal de traslladar les seves demandes i suggeriments. “Explicarem tot això a qui ens vulgui escoltar”, remarca Quiroga, que també recorda que el mandat a l’Ajuntament ja s’està acabant i el futur de la junta dependrà també d’allò que passi a les eleccions municipals. En aquest sentit, la secretària de l’associació té clar que “ja veurem qui toca, però nosaltres som neutrals”.

Foto: El barri Sant Jordi es mostra descontent amb l’Ajuntament perquè no ha atès les seves demandes. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This