Un total de 150 treballs opten al XXXV Premi de periodisme Mañé i Flaquer, que es lliurarà el 25 de novembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 14/11/2022

Un total de 150 treballs opten a proclamar-se guanyadors d’alguna de les quatre categories de la XXXV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que es lliurarà divendres, 25 de novembre, al Pati del Castell de Torredembarra.

L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador, organitzen aquest premi, referent del Camp de Tarragona i un dels guardons de Periodisme més importants del país, tant per la participació com per la dotació econòmica, que ascendeix a 20.000 euros.

El nombre de 150 treballs d’aquesta edició és molt similar al de l’any passat, quan es va assolir la xifra de 154 obres candidates. Enguany s’ha tornat a limitar a tres la quantitat de treballs que cada autor ha pogut presentar sumant les categories de Periodisme Camp de Tarragona, Periodisme Turístic i Comunicació Local. Pel que fa a la categoria de Fotoperiodisme, el límit ha estat de quatre fotografies per autor, independentment de la seva participació a la resta de categories.

Treballs per categories

S’han presentat 27 treballs a la categoria Periodisme Camp de Tarragona, dotada amb 8.000 euros i la temàtica de la qual ha de circumscriure’s al Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits, admetent candidats provinents de qualsevol indret del món.

Pel que fa a la categoria més consolidada del premi, la de Periodisme Turístic, que compta amb una dotació de 6.000 euros en metàl·lic i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vilaper ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català, s’ha assolit la xifra de 59propostes de diferents llocs del món.

D’altra banda, 20 treballs seran objecte de deliberació a la categoria de Comunicació Local. La dotació econòmica d’aquest premi és de 3.000 euros i només hi optenperiodistes que treballen al Camp de Tarragona.

Finalment, la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotada amb 3.000 euros i que premiarà una imatge vinculada informativament a les comarques del Camp de Tarragona, compta amb un total de 44 fotografies.

Una de les principals novetats d’aquesta edició ha estat la incorporació d’un segon jurat per valorar exclusivament els treballs presentats a la categoria de Fotoperiodisme, integrat per Sandra Balsells, Premi Ortega i Gasset a la Millor Labor Informativa (2006) i docent de la Universitat Ramon Llull des del 1995; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de fotografia de la revista 5W.

La gala de lliurament del premi, que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, tindrà lloc divendres, 25 de novembre, a les 20.30 hores, al Pati del Castell de Torredembarra i serà retransmesa en directe per TAC12 i Ona La Torre.

Foto: Una imatge dels guanyadors de la darrera edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. / ANNA F. / AJ TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This