Una carta d’amor trobada a les golfes d’una casa del carrer Antoni Roig inspira una cançó

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/11/2022

La jove cantant Mireia Vilaseca ha engegat un projecte musical en solitari després de formar part del grup Kirias i un dels seus temes nous porta per títol “Rafaela” i té les seves arrels al cor de Torredembarra. L’ha estrenat en exclusiva la revista Enderrock. La cançó, composta pel seu pare, Joan Vilaseca, està basada en una carta d’amor que es va trobar l’oncle de la cantant, Albert Vilaseca, a les golfes de la casa familiar a Torredembarra, a Cal Panxo, al carrer Antoni Roig.

Hem de retrocedir fins el 1854. El tema narra la història d’amor dels protagonistes de la carta, la Rafaela i el Panxo, que després d’intercanviar-se escrits confessant els seus sentiments, van decidir fer un viatge a Cuba per estar junts i gaudir l’un de l’altre. En la cançó, Mireia Vilaseca i Joan Vilaseca posen veu a les paraules escrites per Panxo.

Segons va descobrir més tard la família Vilaseca, la parella va arribar a casar-se i van tenir dos fills, els quals van viure a la mateixa casa de Torredembarra fins que la propietat va passar a mans dels Vilaseca.

El videoclip

El videoclip del senzill ha estat dirigit i editat per la mateixa cantant i Jana Mendoza, i recrea la història dels dos enamorats, interpretats per Alba Martínez i Aitor Fernández. En el film, acompanyem els protagonistes durant el seu viatge i els veiem gaudir de llargues passejades per la platja. Està roda a Torredembarra i hi veureu diversos racons de la capital del Baix Gaià.

Mireia Vilaseca és d’Alella i va començar a estudiar piano i s’ha seguit formant amb estudis en interpretació de Jazz i Música Moderna al Taller de Músics i des de fa uns anys és integrant grup vocal Kirias, el que li ha servit de pretext per conèixer tot el món del directe i les gravacions en estudi, conèixer músics i ser capaç d’afrontar situacions imprevistes.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This