Presentació l’11 de novembre del llibre ‘Del olvido a la memoria. La esclavitud en la España contemporánea’

REDACCIÓ – Torredembarra, 9/11/2022

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra i Icaria Editorial presenten el llibre Del olvido a la memoria. La esclavitud en la España contemporánea, en un acte que tindrà lloc aquest divendres, 11 de novembre, a les 19 hores, a Cal Maiam. Hi prendran part l’editor i coautor Martín Rodrigo y Alharilla (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona), la coautora Mònica Álvarez Calderón (Museu Víctor Balaguer, Vilanova i la Geltrú) i el coautor Josep Bargalló Valls (Centre d’Estudis Sinibald de Mas, Torredembarra).

Aquesta publicació pretén pal·liar la manca de memòria pública i col·lectiva a l’Estat espanyol sobre la destacada participació espanyola en el comerç d’esclaus i en l’esclavitud colonial. És a dir, passar de l’oblit a la memòria, tal com indica el títol d’un llibre, obra de catorze autors diferents que analitzen els llegats materials que sobreviuen i que permeten conèixer i recordar el nostre passat esclavista.

Un dels capítols és dedicat a Torredembarra, a partir de la recerca que va fer Josep Bargalló per al seu llibre De Torredembarra a Amèrica (1739-1914) 602 històries, editat per l’Ajuntament de Torredembarra i presentat durant la darrera edició de la Fira d’Indians.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This