L’Arxiu Municipal rep una col·lecció de fitxes que recopilen el llenguatge mariner i dels pescadors

REDACCIÓ – Torredembarra, 7/11/2022

L’Arxiu Municipal de Torredembarra ha rebut recentment la donació d’una col·lecció de 3.500 fitxes que recopilen el llenguatge mariner i dels pescadors de la zona, les quals van ser elaborades pel torrenc Josep Maria Valls Guasch “Xillo”, al llarg de la seva vida i també  carpetes amb documentació d’interès sobre temes relacionats.

La regidora de Cultura i de Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que la donació l’ha fet efectiva la vídua i la filla de Josep Maria Valls, Maria Teresa Llorach i Janina Valls, amb la voluntat que quedin dipositades a l’Arxiu Municipal per a la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general. Per aquest motiu, Núria Batet ha agraït a la família la seva generositat i, al mateix temps, anima a torrencs i torrenques que disposin de documents o altres materials d’interès contactin amb l’Arxiu Municipal i així poder garantir la conservació de la memòria històrica local.

Foto: La vídua i la filla de Josep Maria Valls, Maria Teresa Llorach i Janina Valls han fet la donació. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This