Conseller Elena: “La futura comissaria de Torredembarra serà una realitat l’any 2024”

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/11/2022

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha visitat aquest dimarts, 2 de novembre, les obres de la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra de Torredembarra. Elena ha explicat, que un cop superats els problemes tècnics i pressupostaris que han endarrerit l’inici de les obres, “Torredembarra tindrà nova comissaria dels Mossos d’Esquadra l’any 2024”.

El conseller ha destacat que “aquest nou equipament servirà per reforçar la proximitat de Mossos d’Esquadra a 9 municipis del Baix Gaià”. “Permetrà ser més presents i donar compliment al projecte de la territorialització”, ha afegit.

Per la seva banda, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que “la posada en funcionament d’aquesta comissaria suposarà entendre el territori, en matèria de seguretat, amb una planificació integrada”. “Això permetrà que Policies Locals i Mossos d’Esquadra segueixin col·laborant com si fossin un sol cos”, ha manifestat.

Les obres tenen un pressupost de 4 milions d’euros i el termini d’execució és de 18 mesos. La comissaria acollirà els serveis bàsics de seguretat ciutadana, amb la finalitat de poder incrementar els que ja s’estan prestant des de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès. A més, l’equipament estarà preparat per donar resposta a requeriments de reforç de serveis policials que es puguin precisar puntualment, ja que es troba en una zona amb fort increment de població en època estival.

Descarregar les policies locals

L’arribada de la Comissaria dels Mossos afectarà no només el propi cos de seguretat, sinó també el de les policies locals de tots els municipis del Baix Gaià als quals donarà cobertura (Torredembarra, Altafulla, Creixell, La Nou de Gaià, Salomó, La Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Roda de Berà i Vespella de Gaià). En aquest sentit, els Mossos assumiran certes tasques i les policies locals se centraran en les seves pròpies, a més de millorar també el temps de resposta a totes aquestes localitats.

Elena ha posat en valor que “la nova comissaria ha de servir perquè la coordinació i la cooperació entre cossos policials encara sigui molt més estreta i eficaç”.

En aquest sentit, el titular d’Interior ha recordat que estar “en un procés de creixement, ja que es passarà de 18.000 a 22.000 mossos aconseguint un cos més gran que té la finalitat de ser més present a cadascun dels municipis del nostre país”. “La proximitat és la divisa de la garantia de la seguretat més eficient, com ho és també la manera en què es construeix aquesta infraestructura que serà més sostenible. També suposa un abans i un després en la construcció de comissaries”, ha afegit.

Foto: El conseller Elena, acompanyat de l’alcalde Rovira, durant la visita. / INTERIOR

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This