Vale Pino fitxa el primer tinent d’alcalde de Piera per a la seva candidatura

JORDI SALVAT – Torredembarra, 18/10/2022

Una de les obsessions del cap de llista del PSC en les properes eleccions municipal, Vale Pino, és disposar d’un equip preparat per a governar si arriba el cas després del maig vinent. D’aquesta manera s’entén el “fitxatge” que ha fet per als primers llocs de la candidatura socialista: l’actual primer tinent d’alcalde de Piera (Anoia), Javier Perellón, i que ha encapçalat de la llista del PSC en aquesta localitat les dues darreres eleccions. Si Perellón obté l’acta serà el primer cop que la Torre té un regidor que ja ho ha estat en un altre municipi. Tot apunta que ocuparà el tercer, cinquè o setè lloc de la candidatura socialista.

Javier Perellón viu a Torredembarra durant mitja setmana des de fa dos anys i mig i, a partir del juny vinent, hi establirà la seva primera residència. “Ens aporta la visió d’aquella persona que ve a viure a la Torre, quins són els problemes i mancances que ens podem trobar en arribar i, el més important, com des de la institució se’l pot ajudar a incorporar-se a la nostra vida associativa, cultural i social”, explica Pino.

“Vist com ha afectat la manca d’experiència de la gran majoria de regidors de l’actual govern el bon funcionament del nostre Ajuntament, sabem que cal procurar els millors governants per a Torredembarra”, assenyala el número i socialista, que destaca la trajectòria política de Perellón, que es va iniciar el 2007 com a segon de la candidatura del PSC a Piera. Un any abans s’havia donat d’alta com a militant socialista. Ha tingut responsabilitats de govern entre els anys 2007-2011, com a regidor d’Obres, Serveis i Urbanisme, i 2020-2023. En aquesta darrera etapa de govern, gràcies a una moció de censura que va fer alcalde el cap de llista de Junts en detriment d’Esquerra. És primer tinent d’alcalde i titular de les regidories d’Obres, Serveis, Urbanisme i Gestió interna i mantindrà les responsabilitats fins a final de mandat.

Perellón recorda que va entrar en contacte amb l’agrupació socialista torrenca a partir de les obres del passeig Miramar i quan Pino li va proposar al cap d’un temps incorporar-se a la seva candidatura la seva primera resposta va ser negativa, però finalment ha acceptat l’oferta. “No vull protagonisme, però crec que puc aportar la meva experiència al projecte socialista del que aviat serà la meva residència definitiva”, afirma Perellón. I és que Piera és un municipi amb una població semblant a la Torredembarra, tot i que el seu terme és molt més gran -57 km2- i compta amb una vintena de nuclis i urbanitzacions.

Entre Gràcia, Piera i ara, la Torre

Nascut al barri barceloní de Gràcia el 1966, .  Javier Perellón Bravo es va traslladar a Piera el 1993, on ha desenvolupat la seva trajectòria professional i política. És gerent industrial de professió, té experiència en el món associatiu i cultural, havent presidit l’entitat de conservació des del 1993. També ha estat fundador d’un grup cultural a la vila de Piera i editor d’una revista comarcal fins el 2002. Al 2006 va començar a militar en les files del PSC i també ha estat conseller comarcal de l’Anoia. Acumula, a més, una àmplia experiència orgànica, com a secretari d’organització, membre de la Federació Comarcal o delegat nacional.

“Però el més important d’en Javier no és només la seva experiència en la política i la seva gestió, sinó la seva qualitat humana que el doten d’uns grans valors i una inherent vocació de servei”, conclou Pino.

Foto: Javier Perellón i Vale Pino, a la plaça de la Font. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This