Valents aposta per fer marxa enrere i construir el nou CAP al mateix lloc que l’actual

REDACCIÓ – Torredembarra, 13/10/2022

L’alcaldable de Valents, Juan Carlos Hurtado, afirma que són molts els ciutadans de Torredembarra que se’ls han adreçat descontents amb la futura ubicació del nou Centre d’Assistència Primària (CAP), en una parcel·la municipal al polígon Roques Planes, on ara hi ha el Bike Park. Aquest dijous, 13 d’octubre, la formació s’ha posicionat públicament en contra d’aquesta proposta i que el principal equipament sanitari del Baix Gaià es mantingui en l’actual espai.

“Creiem que hi ha alternatives perquè aquest trasllat no s’efectuï. El juliol, la directora territorial de Salut, Dolça Cortasa, va anunciar que l’Ajuntament de Torredembarra havia fet arribar els documents a Salut perquè el nou CAP s’instal·lés al polígon Roques Planes, però que les obres de construcció no començarien fins que no s’iniciés la urbanització de l’espai, fent més estreta la carretera, ampliant les voreres a banda i banda i una rotonda per facilitar l’accés i això poden ser cinc anys fins que entri en funcionament”, afirma Hurtado, que considera que no cal esperar tant per tenir un nou CAP.

El cap de files de Valents afirma que es podria portar a terme una ampliació de l’edifici amb construccions d’obra, de dues plantes, on ara hi ha els mòduls provisionals, per ubicar-hi els serveis d’Urgències, de Pediatria. Àrea Materno-infantil, la creació dels nous serveis de radiologia general i psiquiatria. També proposen traslladar-hi el servei de rehabilitació, situat ara al passeig Francesc Macià. “Podríem doblar l’espai de les instal·lacions actuals”, apunta Hurtado.

Valents també vol que es negociï amb el propietari dels terrenys on ara hi ha el pàrquing al costat del CAP per millorar les condicions de terreny, que ara són molt dolentes. També confia que en pocs anys es pugui resoldre el pla parcial de darrera del CAP i l’Ajuntament pugui disposar llavors d’uns terrenys a cost zero i poder ampliar més el CAP o crear-ne un de nou.

La formació política considera que la seva proposta és més ràpida, barata  i més accessible per als usuaris de més edat i amb problemes de mobilitat que la que hi ha ara sobre la taula. “Si hi ha un compromís polític i els partits es posicionen creiem que es possible tirar enrere. Nosaltres estem en contra de la ubicació proposada per al nou CAP. Ara tot és de paraula i no sabem si hi ha alguna cosa escrita i signada. Nosaltres volem donar una solució a tota la gent que s’està queixant i millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, afirma Hurtado.

Foto: Juan Carlos Hurtado, al davant al centre, acompanyat d’altres membres de Valents Torredembarra. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This