Torredembarra reconeixerà a persones impulsores i perpetuadores del patrimoni local

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/10/2022

Torredembarra participa un any més a les Jornades Europees de Patrimoni que es duen a terme aquest segon cap de setmana d’octubre. Per aquest motiu, la Regidoria de Cultura i de Patrimoni ha organitzat diferents activitats que tindran lloc dissabte, 8 d’octubre. Un dels actes més destacats serà el lliurament de reconeixements a persones impulsores i perpetuadores del patrimoni local, a les 11.30 hores, al Pati del Castell.

La regidora de Cultura i de Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que aquest acte dona continuïtat al que es va realitzar el 2018 i va dirigit a persones que han destacat per haver col·laborat recentment amb l’Ajuntament en aspectes patrimonials de manera desinteressada.

Les persones i entitats reconegudes són: Ball de Gegants de Torredembarra, Antonio Sastre Ribas a títol pòstum, Associació de Gussiaires de Baix a Mar, Associació Orsapop – Amics de la Vela Llatina, Isabel Ciuró Farré, família de Josep Maria Valls Guasch «Xillo», germans Sisco i Joan Anglès Batet, Víctor Gonzàlez Nel·lo, família de Jaume Pla Pallejà , Txelo Ruiz, Mercè Alonso Casanovas, Anton Roig Morros, Josep Recasens Bilbao, Oriol Parès Roig i Maria Dolors Mañé.

La celebració de les Jornades Europees de Patrimoni continuarà tot seguit, a les 12.30 hores, al mateix Pati del Castell, amb la conferència «L’ofici de Boter a Torredembarra» i la presentació de la segona edició revisada i ampliada del llibre que porta el mateix nom. La conferència i presentació del llibre anirà a càrrec de Gabriel Comes, investigador local, i Jordi Suñé, antropòleg.

A més, de 10 a 12.30 hores, es faran portes obertes a l’edifici del Castell i la Sala Lluís d’Icart acoIlirà una exposició de quadres del fons patrimonial de l’Ajuntament. El mateix dissabte 8 d’octubre, de 17 a 19.30 hores, es faran visites gratuïtes guiades al Far de Torredembarra. Cal inscripció prèvia a turisme@torredembarra.cat.

Foto: L’acte de reconeixement es farà al Pati del Castell de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This