La Taula de Benestar Animal de Torredembarra comença a treballar

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/10/2022

La Taula de Benestar Animal de l’Ajuntament de Torredembarra ja ha començat a treballar. En els darrers dies ja s’han dut a terme dues reunions i n’ha entrat en vigor el decret de creació. Properament, es constituirà amb els representants d’entitats animalistes i ecologistes i també de professionals de la veterinària, a més dels representants dels grups municipals de l’Ajuntament i tècnics municipals.

Tal com ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, els diferents grups polítics municipals han manifestat la seva voluntat que la Taula de Benestar Animal treballi de manera consensuada. En breu, es contactarà amb els representants d’entitats animalistes i ecologistes i professionals de la veterinària perquè designin els seus representants i així poder constituir l’esmentada taula. Joan Torras també ha comentat que les primeres accions que tenen previst emprendre estan relacionades amb el protocol de recollida d’animals abandonats i l’actualització de l’ordenança de tinença d’animals de companyia que ha quedat obsoleta, en algun dels seus punts.

Els objectius de la Taula de Benestar Animals són:

Elaboració d’un programa de tinença responsable d’animals de companyia que inclogui el Pla de Benestar dels animals domèstics i de companyia; identificar campanya de conscienciació específiques segons les necessitats del moment; adequar l’actual Ordenança de Tinença d’Animals perquè esdevingui l’Ordenança Municipal Reguladora de la tinença, el benestar i la protecció dels animals de Torredembarra; establir un protocol de recollida i manteniment d’animals de companyia abandonats; elaborar un pla de transformació i gestió de les zones d’esbarjo i socialització per a gossos, establir les condicions que permetin la declaració de Torredembarra com a municipi ‘Pet friendly’; elaborar un programa d’esterilització, control sanitari i condicions d’alimentació dels gats de carrer, entre d’altres.

La iniciativa de crear una Taula de Benestar Animal neix arran de l’aprovació parcial d’una moció del PSC en el ple del 21 de novembre de 2021, en què s’instava l’Ajuntament a impulsar accions per augmentar el benestar animal com ara una comissió de protecció dels drets dels animals.

Foto: Una imatge de la Protectora d’animals de Torredembarra. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This