El 8 d’octubre arriba la 1a Jornada educativa Mestra Maria Antònia

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/10/2022

Amb el títol “Llegir, per què? El proper dissabte, 8 d’agost, se celebra la primera edició de la Jornada educativa Mestra Maria Antònia a la biblioteca torrenca que porta el mateix nom.

La jornada s’iniciarà a les 17:00 hores amb l’exposició: eix biogràfic i records i, a les 17:30 hores, es portarà a terme el debat “Llegir, per què?”, amb Josep Bargalló, Marta Camarero i Maria Gual. A les 19:00 hores arriba el torn del recital de poesia a càrrec de Josep Pedrals. La jornada acabarà a les 20:00 hores amb un brindis.

Les inscripcions es poden fer al telèfon 667 17 12 91 i biblioteca@torredembarra.cat.

Trajectòria de Maria Antònia Hernández

Maria Antònia Hernández Sagarra (Madrid 1912 – Torredembarra 1970) va ser mestra a l’escola pública de Torredembarra des del 1932 fins que el 1968 fou nomenada directora de l’Escola Àngel Guimerà del Vendrell. Tot i haver nascut a Madrid, va aprendre català ràpidament per a ensenyar-lo als seus alumnes. Va ser guardonada amb la medalla de l’Ordre d’Alfons X “el Savi”, en atenció als seus mèrits en el desenvolupament de la seva tasca notòriament vocacional. A l’escola, va crear la primera biblioteca d’aula de la vila i va donar suport a moltes noies perquè estudiessin i poguessin emancipar-se. Era molt estimada pel seu alumnat, com demostra el fet que el 2008, després d’una consulta popular, el consistori va decidir atorgar el seu nom a la nova biblioteca municipal. La seva mort, en un accident de trànsit consternà els veïns i per aquest fet l’Ajuntament de Torredembarra acordà per unanimitat donar-li el seu nom a un carrer de la vila, decisió que en aquell moment no es va aplicar i que l’actual Regidoria d’Educació i de Biblioteca vol dur a terme properament.

Foto: Una imatge de la Mestra Maria Antònia. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This