Els Nois de la Torre i els Castellers de Berga s’emporten el primer premi ex aequo de la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/9/2022

Els Nois de la Torre i els Castellers de Berga s’han emportat el primer premi ex aequo de la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells que s’ha celebrat aquest diumenge 25 de setembre al Pavelló Sant Jordi de Torredembarra. Totes dues colles han completat les dues millors actuacions de la diada, amb el 7de7, el 5de7 i el 4de7a.

Quant als amfitrions, és la primera vegada que els Nois de la Torre guanyen el Concur7. Precisament, el cap de colla dels Nois de la Torre, Lluís Batet, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta primera posició: “Estem contentíssims. Ha estat una temporada molt dura, hem tingut moltes baixes”, i ha sentenciat: “El que hem fet aquí té molt valor, i vull felicitar la colla per haver-ho aconseguit”.

 

 

Sens dubte, el gran castell de la jornada ha estat el 7d7, dels Nois de la Torre i els Castellers de Berga, tot i que si els Castellers de Badalona, que han quedat en 6a posició, haguéssin descarregat el 2d7 en 4a ronda, la classificació hauria canviat substancialment. Finalment s’ha quedat amb una construcció fallida. Per la seva banda, la cap de colla dels Castellers de Berga, Alba Cruanyes, també ha mostrat la seva satisfacció pel que han aconseguit a la Torre: “Ens emportem molt a escala social i de nivell casteller, per la quantitat de gent que hem mogut i per com hem fet els castells”. Cruanyes ha assegurat que “la colla ens ha apretat molt” i per aquest fet s’ha aconseguit aquest primer lloc ex aequo amb els Nois de la Torre.

 

 

En 3a posició han quedat els Castellers d’Esparreguera que han descarregat el 4de7a, el 5de7 i el 3de7a. El seu cap de colla, Josep Cercuns, ha apuntat que el seu objectiu era “descarregar els seus tres castells i portar 150 persones”, i s’ha mostrat satisfet per haver-lo assolit. Les dues colles que passen a la final del concurs de gralles són els grups dels Castellers de Mollet i dels Castellers d’Altafulla. Pel que fa als de la camisa lila, els altafullencs han realitzat la millor actuació d’aquesta temporada completant la clàssica de 7 amb el 2d6, 3d7, 4d7 i pd5, i quedant en la 9a posició del Concur7. Els vigents campions, la colla dels Castellers de Figueres, han quedat en 8a posició.

 

 

La jornada castellera a Torredembarra s’ha executat de forma molt ràpida amb un temps rècord de tres hores. En total hi ha hagut 39 assistències sanitàries i 9 derivacions a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona. La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha felicitat les tres colles guanyadores de la jornada i ha agraït a l’Ajuntament de Torredembarra “la posada en marxa dels dispositius per fer possible aquesta jornada. L’espectacle casteller més gran del món comença aquí”. Solé ha remarcat el nivell casteller de les colles participants després de dos anys d’aturada per la pandèmia. Per la seva banda, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament de la jornada i ha valorat positivament la ubicació alternativa del Pavelló, que ha suposat “no haver de córrer cap risc en aquests dies de meteorologia convulsa” al Camp de Tarragona.

FOTOS: David Oliete, del Concurs de Castells.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This