Els Nois, candidats a guanyar per primer cop el Concurs a Torredembarra

GERARD RECASENS

El Concurs de Castells comença a Torredembarra el proper 25 de setembre. La plaça del Castell serà l’escenari d’aquesta primera jornada del certamen, hereva del Concurs7, que aplegarà dotze colles de set. En clau local, l’atenció se centra en els Nois de la Torre: la formació torrenca és ferma candidata a la victòria. El triomf a casa seria inèdit: els Nois, impulsors del Concurs7 i de la primera jornada del Concurs, mai no hi han aconseguit la primera posició.

Nois i Berga, les dues colles amb millors registres

D’entre la dotzena de colles participants, els Nois de la Torre i els Castellers de Berga són els que hi arriben en millor estat de forma, amb el 5 de 7 com a millor construcció assolida enguany. De fet, si tan sols s’haguessin tingut en compte les xifres post-pandèmiques, els Nois s’haurien classificat còmodament per actuar dissabte 1 d’octubre a la TAP, a Tarragona. Però el fet que computin també els castells fets el darrer quadrimestre de 2019 fa que moltes formacions els hagin passat per davant.

Tant és: el cas és que, observant el desenvolupament del que portem de temporada, torrencs i berguedans són les dues formacions amb més galons hores d’ara per disputar-se el triomf. Castells com el 5d7, el 3d7a o el 4d7a formen part del seu repertori, al qual podrien sumar atacs a construccions superiors, com ara el 7d7. Al carrer Freginal es treballa amb intensitat per preparar la cita que, de guanyar-se, suposaria una fita sense precedents.

Esparreguera i Figueres, molt a la vora

Per darrere, però, hi haurà altres colles que, malgrat comptar amb pitjors registres que Nois i Berga, arribaran a la plaça del Castell amb fam competitiva i ganes d’estrenar grans construccions. Els Castellers d’Esparreguera, que tenen en el 4d7a el seu millor castell, són una altra de les formacions destacades que seran a la Torre i que opten a formar part del podi. També els Castellers de Figueres, que diumenge passat completaven a casa el mateix castell, el 4d7a. Els empordanesos assagen el 5d7 per al certamen torrenc.

Per darrere seu, hi ha cinc formacions que han assolit els castells bàsics de set, algunes de les quals arriben amb l’objectiu d’atacar la gamma alta i colar-se entre les capdavanteres de la jornada: Figueres, Riberal, Castelldefels, Mollet, Matossers de Molins de Rei i Castellers de la Bisbal del Penedès.

A la plaça del Castell, però, hi haurà tres colles més. Una d’elles són els Castellers d’Altafulla, que enguany han assolit el 3d7 com a millor castell. Els de la camisa lila arribaran a la Torre amb l’objectiu del 4d7, sense descartar alguna construcció superior en funció de les darreres proves al pati d’assaig. Completen el cartell torrenc els Castellers de Badalona, també amb el 3d7 com a castell ‘top’ enguany, i els Castellers de Cerdanyola, que encara no han assolit els set pisos.

La Torre, preludi de la TAP

La jornada torrenca obrirà un Concurs de Castells que seguirà a la TAP de Tarragona l’1 i el 2 d’octubre. Amb els Castellers de Vilafranca com a principals favorits, el món casteller restarà atent de la batalla que puguin oferir les colles vallenques, així com de les actuacions de primer ordre de formacions com la Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró o els Castellers de Sants, entre altres.

Foto: l 5de7 de Santa Rosalia situa els Nois en condicions d’optar a la victòria en la jornada de Torredembarra del Concurs. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This