Més de 5.000 persones visiten l’onzena edició de la Fira d’Indians de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/9/2022

L’onzena edició de la Fira d’Indians de Torredembarra ha omplert de visitants els carrers del Nucli antic. Després que el 2020 i el 2021, a causa de la pandèmia, es dugués a terme una programació amb activitats sobre el patrimoni indià de Torredembarra i sense fira, aquest 2022 ha tornat la normalitat amb l’onzena edició que organitza la Regidoria de Turisme.

L’organització calcula que vora 5.000 persones van visitar el certamen enguany on també es van programar activitats la tarda de diumenge per dinamitzar el cap de setmana sencer. Un total de 1.836 persones van participar en les diferents activitats realitzades.

Els actes es van iniciar divendres a la tarda, al Pati del Castell, amb la presentació del llibre De Torredembarra a Amèrica (1739-1914) 602 històries de Josep Bargalló, Catedràtic de Secundària, Llicenciat en Filologia Catalana per la UB i Màster en Llengua, Literatura i Estudis Catalans per la URV.

Les visites guiades al patrimoni Indià, les teatralitzades i la guiada al cementiri van acollir un total de 140 persones. A més, es van servir 210 racions a la xocolatada popular i 400 de cafè cubà en les diferents degustacions. L’àmbit musical també va tenir molt bona acollida. Les havaneres «Sons d’Altamar» amb rom cremat van aplegar 400 persones i l’actuació musical itinerant del Cor Badaveus la van seguir unes 100.

Els tallers han estat també molt seguits: al taller infantil de xocolata, on es va fer una pizza calzone de 3 xocolates, hi van participar 50 infants; al de brúixoles, 40 i al taller de salsa Salsixto més de 400 durant tot el cap de setmana. L’exposició itinerant “De TDB a Amèrica (1739-1914)” la van poder veure tots els visitants a la fira.

Foto: La Fira d’Indians va comptar amb una Mostra d’Oficis. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This