L’estació de tren de Torredembarra oferirà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

REDACCIÓ  – Torredembarra, 16/9/2022

La de Torredembarra és una de les estacions de tren escollides per Adif per instal·lar-hi un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, que s’alimentarà amb l’energia de les catenàries. Adif avança d’aquesta manera en la seva estratègia de mobilitat sostenible emmarcat en el seu Pla de Lluita contra el Canvi Climàtic, aprofitant la capil·laritat de la seva xarxa.

L’organisme ha llençat una licitació per posar a disposició, de moment, 29 estacions en un total de 15 províncies espanyoles. Segons han fet públic aquesta setmana, els punts se situaran a poblacions de mida mitjana. Cinc estaran en estacions catalanes i tres d’elles a la demarcació de Tarragona, a Reus, la Torre i l’Hospitalet de l’Infant.

El sistema nou permetrà la captació d’energia verda del sistema elèctric ferroviari en alta tensió i la seva transformació a baixa tensió per a ús públic, sense afectació al trànsit ferroviari, conegut com a ferrolineres. Precisament, Adif té registrada una patent sobre el procediment de control del sistema i càrrega de bateries des del sistema elèctric ferroviari.

Foto: Una imatge de l’estació de tren de Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This