Torna la Fira d’Indians de Torredembarra del 16 al 18 de setembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/9/2022

Després que el 2020 i el 2021, a causa de la pandèmia, es dugués a terme una programació amb activitats sobre el patrimoni indià de Torredembarra i sense fira, enguany es torna a la normalitat amb l’onzena edició de la Fira d’Indians de Torredembarra, que organitza la Regidoria de Turisme els dies 16, 17 i 18 de setembre.

A més de la il·lusió de poder tornar a recuperar una activitat tan característica de Torredembarra amb total normalitat, la regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha ressaltat com a activitats rellevants i novetats la presentació del llibre de Josep Bargalló, que recull una part de la història del municipi vinculada amb Amèrica; els tallers infantils gastronòmics i de treballs manuals, i el tast de vi i xocolata que es tracta d’una activitat proposada per la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya, de la qual Torredembarra en forma part. A més, enguany també s’han programat activitats la tarda de diumenge per dinamitzar el cap de setmana sencer.

Programa

Divendres, 16 de setembre. A les 19 h, al Pati del Castell

Presentació del llibre «De Torredembarra a Amèrica (1739-1914) 602 històries» a càrrec de Josep Bargalló, Catedràtic de Secundària, Llicenciat en Filologia Catalana per la UB i Màster en Llengua, Literatura i Estudis Catalans per la URV. Amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Dissabte, 17 de setembre. De 10 a 22 h. Nucli antic

A partir de les 10.00 h. – Mercat indià i mostra d’oficis. Animació musical amb La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del s. XIX i principis del s. XX. Lloc: Carrer Joan Güell

A les 12.00 h. – Pati del Castell. Degustació de cafè cubà (fins a exhaurir existències) i demostració d’extracció de suc de canya amb un trapiche.

A les 12.30 h. – Visita guiada al patrimoni Indià. Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït)

Idioma: català. Punt de trobada: Pati del Castell. Inscripcions a: www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de l’activitat a la carpa de la Regidoria de Turisme, en cas de disponibilitat de places. Places limitades.

De 18.00 a 20.00 h. – Plaça del Castell. Taller infantil de xocolata: Pizza calzone de 3 xocolates Sessions cada 40 minuts: a les 18.00 h, a les 18.40 h i a les 19.20 h. Per a infants a partir de 6 anys. Places limitades.

A les 18.00 h. – Visita guiada teatralitzada “El Viatge” al Patronat Antoni Roig. Visita recomanada per infants de 4 a 12 anys. Preu: 3 €. Idioma: català. Punt de trobada: Patronat Antoni Roig C/ Alt de Sant Pere 35-45. Inscripcions a: www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de l’activitat a la carpa de la Regidoria de Turisme, en cas de disponibilitat de places. Places limitades.

A les 18.30 h. – Pati del Castell. Degustació de cafè cubà (fins a exhaurir existències) i demostració d’extracció de suc de canya amb un trapiche.

A les 18.30 h. – Visita guiada al cementiri. Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït). Idioma: català.

Punt de trobada: cementiri. Inscripcions a: www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de l’activitat a la carpa de la Regidoria de Turisme, en cas de disponibilitat de places. Places limitades.

A les 22.00 h. – Plaça del Castell. Havaneres amb el grup Sons d’Altama

Diumenge, 18 de setembre. De 10 a 21 h. Nucli antic

A partir de les 10.00 h. – Mercat indià i mostra d’oficis. Animació musical amb La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del s. XIX i principis del s. XX. Lloc: Carrer Joan Güell

A partir de les 11.30 h. – Actuació de música cubana a càrrec del cor Badeveus per l’entorn de la fira.

A les 12.00 h. – Pati del Castell. Degustació de cafè cubà (fins a exhaurir existències) i demostració d’extracció de suc de canya amb un trapiche.

A les 12.00 h. – Visita guiada teatralitzada “El Viatge” al Patronat Antoni Roig. Visita recomanada per infants de 4 a 12 anys. Preu: 3 €. Idioma: castellà. Punt de trobada: Patronat Antoni Roig C/ Alt de Sant Pere 35-45. Inscripcions a: www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de l’activitat a la carpa de la Regidoria de Turisme, en cas de disponibilitat de places. Places limitades.

A les 12.30 h. – Actuació de música cubana a càrrec del cor Badeveus

al Pati del Castell.

A les 12.30 h. – Visita guiada al patrimoni Indià. Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït)

Idioma: castellà. Punt de trobada: Pati del Castell. Inscripcions a: www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de l’activitat a la carpa de la Regidoria de Turisme, en cas de disponibilitat de places. Places limitades.

De 17.00 h a 20.00 h. – Plaça del Castell. Taller infantil de brúixoles. Sessions cada 30 minuts. Per a infants a partir de 4 anys. Places limitades.

A les 18.30 h. – Plaça del Castell. Xocolatada popular (fins a exhaurir existències).

A les 18.30 h – Pati del Castell. Vi i xocolata. Coneix el relat indià de Torredembarra acompanyat d’un tast de vi i xocolata. Tastarem 3 vins i 3 xocolates de la mà de la somelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, acompanyat del relat d’Anna Castellví, on descobrirem que els indians, el vi i la xocolata estan molt connectats. Preu: 3 € Inscripcions a: www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de l’activitat a la carpa de la Regidoria de Turisme, en cas de disponibilitat de places. Places limitades.

Altres activitats, durant tot el cap de setmana:

– Exposició “De Torredembarra a Amèrica (1739-1914). 20 plafons distribuïts per

l’espai de la Fira.

– 8 dames indianes, amb els vestuaris d’època, passejaran per la fira.

– A la plaça de la Vila. Taller de salsa, a càrrec de Salsixto.

– Bodegons indians en tres espais diferents de la Fira.

Les persones que assisteixin a les activitats vestides completament de color blanc, se’ls obsequiarà amb un barret indià, que caldrà recollir a la carpa de la Regidoria de Turisme situada a l’espai de la fira. Unitats limitades fins a exhaurir existències.

Foto: Les imatges indianes tornaran a la plaça de Castell a partir del 16 de setembre. / TURISME TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This