Torredembarra acull per quarta vegada la primera de les tres jornades del Concurs de Castells

REDACCIÓ – Torredembarra, 14/8/2022

Torna la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells. Després de quatre anys d’absència a causa de la Covid-19, la plaça del Castell torrenca acollirà les dotze colles classificades per la primera de les tres jornades del Concurs. L’actuació començarà a les 10 hores del diumenge 25 de setembre.

Aquest dimarts, 14 de setembre. la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra ha acollit la presentació d’aquesta primera jornada de Concurs. L’acte ha anat a càrrec de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet; el director del Concurs de Castells, Xavier González; i la directora castellera del Concurs de Castells, Ester Roca.

L’alcalde de Torredembarra s’ha mostrat il·lusionat per reprendre la cita castellera: “El món casteller s’està recuperant amb força i ràpidament i de ben segur que gaudirem el proper dia 25 d’una primera jornada d’un nivell prou elevat.”

Per la seva banda, la consellera de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha posat en valor “les aliances i la suma d’esforços de les dues localitats, enguany més que mai, per duu a terme aquesta represa del Concurs de Castells, l’espectacle casteller més gran del món, i el retrobament amb totes les colles”. Solé ha volgut destacar el paper i la importància d’aquesta primera jornada del Concurs a Torredembarra i ha expressat que “ara mateix, el Concurs no s’entendria sense les tres jornades. Tant les dues a la Tarraco Arena com la de la plaça del Castell les vivim de la mateixa manera i amb les mateixes ganes, emocions i il·lusió i ho entenem com un conjunt de 42 colles”.

El funcionament de la jornada

A la jornada de Torredembarra hi haurà un total de tres rondes conjuntes on les colles podran bastir els seus castells. Si la construcció és d’igual o superior dificultat al 7de7, les formacions actuaran en solitari. Si es donés aquest cas, la colla que obriria la diada serien els Nois de la Torre, mentre que els Castellers d’Altafulla serien els encarregats de tancar ronda.

En aquesta edició actuarà, per primer cop al Concurs de Castells, la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès. És la formació més jove de les que participen en aquesta edició del Concurs.  Enguany la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells també es podrà seguir en directe gràcies a la retransmissió de TAC12.

Els guanyadors de les tres edicions anteriors del Concurs de Torredembarra han estat els Tirallongues de Manresa (2014), Castellers de Badalona (2016) i la Colla Castellera de Figueres (2018)

Ordre actuació – Jornada de Torredembarra (25/09)

 1. Nois de la Torre
 2. Castellers d’Esparreguera
 3. Castellers de Mollet
 4. Castellers de Cerdanyola
 5. Colla Castellera de Figueres
 6. Castellers del Riberal
 7. Castellers de Berga
 8. Colla Casteller de la Bisbal
 9. Castellers de Castelldefels
 10. Castellers de Badalona
 11. Matossers de Molins de Rei
 12. Castellers d’Altafulla

Vint-i-cinc anys d’història

La relació entre el Concurs de Castells i Torredembarra neix el 1997 de la mà dels Nois de la Torre a través del conegut com a “Concurs7” i que se celebrava cada dos anys coincidint amb l’any que no hi havia concurs a Tarragona. L’any 2014 passa a incorporar-se dins la Biennal arran del projecte de reformulació del certamen.

Foto: Foto de família de la presentació de a jornada de Torredembarra del Concurs de Castells. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This