Josep Bargalló aplega en un llibre 602 històries de torrencs i torrenques que van marxar a Amèrica en l’era indiana

REDACCIÓ – Torredembarra, 13/9/2022

De Torredembarra a Amèrica (1739-1914) 602 històries és el llibre de Josep Bargalló, editat per l’Ajuntament de Torredembarra, que recull les històries de 575 homes i 27 dones nascuts o residents a Torredembarra que es van embarcar cap a Amèrica en l’era indiana. De fet, el llibre constata que la Torre va ser un dels municipis catalans que va aportar més persones a Amèrica en aquella època i el que més del Camp de Tarragona, a més de trencar diferents tòpics sobre els indians.

Aquesta publicació es presentarà el pròxim divendres 16 de setembre, a les 19 h, al Pati del Castell, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i en el marc de la celebració de la Fira d’Indians que enguany arriba a la seva onzena edició. Es podrà adquirir al preu de 18 euros el mateix dia de la presentació, a la carpa que la Regidoria de Turisme ubicarà a la Fira d’Indians els dies 17 i 18 de setembre i a l’Oficina de Turisme de Torredembarra.

Josep Bargalló és catedràtic de Secundària, Llicenciat en Filologia Catalana per la UB i Màster en Llengua, Literatura i Estudis Catalans per la URV. Ha estat conseller Primer i d’Educació del Govern de la Generalitat (2003-2006 i 2018-2021). Ha publicat nombrosos articles i llibres sobre crítica i retòrica literària —com ara el Manual de mètrica i versificació catalanes (1991 i 2007)—, cultura popular —balls parlats, castells i diables— i història local. Pel que fa al món indià, ha publicat el llibre Les set vides de Pere Romeu. Indians, modernistes i sportsmen (2016) i articles als Recull de Treballs del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, la revista Sàpiens i el volum Del olvido a la memoria. La esclavitud en la España contemporánea (2022).

Hemeroteca

Tweets recents

Share This