Valents aposta per recuperar els locals d’oci nocturn al port de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 7/9/2022

Valents, una de les candidatures que es presentarà per primer cop a Torredembarra en les properes eleccions municipals el maig de 2023, ha demanat formalment a l’alcalde del municipi, Eduard Rovira, que aprofiti la nova etapa del port de Torredembarra amb la nova concessió que ha d’entrar en vigor els propers mesos per la creació de locals d’oci en aquest espai. Ho han volgut visualitzar en una visita al recinte portuari i una declaració molt crítica amb l’estratègia marcada per l’Ajuntament i Port de Torredembarra SA per als propers anys.

“Li demanem al senyor alcalde que sigui valent i des de l’Ajuntament i en representació de tots els ciutadans de Torredembarra aprofiti l’ocasió i aconsegueixi que la nova empresa que gestionarà el Port es comprometi a facilitar la creació de locals d’oci que respectin l’ordre i la convivència amb el descans dels veïns, assegurant per a això la seguretat tant dins com fora dels locals”, afirma el seu cap de llista, Juan Carlos Hurtado.

Segona la formació de centre-dreta, “Torredembarra necessita zones d’oci per als nostres joves i el port és una excel·lent opció per situació i només és necessari enteniment polític i una bona gestió perquè es pugui dur a terme.”

L’any 1992 la Generalitat de Catalunya va concedir la llicència de construcció i explotació del Port de la Torre per un període de 30 anys a la Societat Port Torredembarra S.A., integrada per diverses empreses constructores, una societat d’inversió i l’Ajuntament de Torredembarra amb un 25% de participació.

La concessió a Port Torredembarra S.A., societat formada actualment per l’Ajuntament, FCC i Nauplia (soci majoritari), acaba aquest mes de novembre després d’aquests trenta anys. La intenció d’aquesta societat és continuar amb la concessió durant 15 anys més mitjançant el sistema de pròrroga, una opció contemplada en la Llei de Ports que permet ampliar la concessió sense necessitat de convocar el concurs, tal com Torredembarra Actualitat vam explicar en aquest article.

Valents es mostra crític amb la intenció del projecte de suprimir la possibilitat de generar negocis vinculats a l’oci nocturn perquè “en el port, a l’estiu pot haver-hi 200 persones que decideixin passar la nit en la seva embarcació i per tant, desitgen tranquil·litat i també volen evitar els episodis de violència i inseguretat que puguin generar aquest tipus de locals.”

La formació assenyala que “l’alcalde de Torredembarra ha afirmat que el nou model de port a Torredembarra passa per eliminar els locals comercials –lúdics perquè no funcionen, no donar concessions perquè cadascun munti el negoci que vulgui controlant així els usos de l’espai comercial, reduir els amarraments que inicialment hi havia per a crear de més amplis per a poder albergar a embarcacions més grans.”

Foto: Juan Carlos Hurtado i altres membres de Valents durant la visita al port de Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This