Jovenit: l’oferta d’oci nocturn alternatiu que s’estrena enguany a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/9/2022

La Regidoria de Joventut de Torredembarra ha presentat aquest 6 de setembre l’agenda jove d’activitats per al curs 2022-2023 que es duran a terme a l’Espai Jove i que com a principal novetat contempla el Jovenit (programació d’oci nocturn alternatiu per a joves a partir de 14 anys) i la inclusió de la gestió emocional per tenir cura de la salut mental. Enguany s’han augmentat un 20 % les places disponibles, arribant al centenar.

La regidora de Joventut, Pili Hernández, ha explicat que la programació d’oci nocturn contempla aquest primer quadrimestre del curs, de setembre a desembre, una activitat mensual gratuïta, de 21 a 24 hores, amb monitoratge i places limitades. Es tracta d’una prova pilot per valorar el seu funcionament i, a partir d’aquí, planejar la seva continuïtat. La programació inicialment prevista és:

24 de setembre, a l’Espai Jove: Torneig FIFA 2022.

22 d’octubre, a l’Espai Jove: Campionat de Just Dance.

19 de novembre, al Pavelló Municipal Sant Jordi: Torneig de Futbol sala.

3 de desembre, a l’Espai Jove: Sopar i cinefòrum «American History X (1998).

Els tornejos i el campionat tenen premi: patinet, tauleta, rellotge intel·ligent, vals de compra, motxilles, medalles…

Una altra aspecte que ha destacat la regidora, Pili Hernández, és que l’Espai Jove continuarà comptant amb una integradora social, que es va incorporar el mes de maig passat, i que dona suport a la integració dels joves en els grups i facilita la convivència per evitar l’aïllament social.

Pel que fa a la programació setmanal, es mantenen bona part de les activitats iniciades el curs passat i s’incorpora, a més de la gestió emocional abans esmentada, el reforç de català atenent a peticions dels mateixos joves usuaris de l’Espai. Es durà a terme del 3 d’octubre al 3 de desembre i del 9 de gener al 3 de juny, per a joves a partir de 12 anys. Activitats gratuïtes amb places limitades:

Dilluns: Espai d’estudi, de 17 a 20 h

Anglès, de 17 a 18.30 h

Reforç de català, de 18.30 a 20 h

Dimarts:      Multiesport i gestió emocional, de 17 a 20 h

Dimecres:     Debat i comunicació, *resolució de conflictes, de 17 a 20 h

Dijous:     Manga, de 17 a 18.30 h

Teatre, de 18.30 a 20 h

Arts plàstiques, de 17 a 18.30 h

Divendres:     Hip-hop, de 17 a 19 h

Autogestió de l’espai, de 19 a 20 h

Dissabte:    Batucada, de 10 a 12 h

Jornades festives especials

Durant el curs 2022-2023, es mantenen les jornades festives especials. La primera d’elles la celebració de Halloween el 28 d’octubre, amb activitats de 17 a 24 h. També la programació conjunta amb els municipis de la zona TRAC (sortida a Port Aventura, Esquiada 2023, sortida d’estiu i formació per a joves. També es duran a terme les jornades de salut amb els instituts del municipi relacionades amb les expressions de gènere i es recuperaran les visites dels alumnes de 2n d’ESO a l’Espai Jove per conèixer la seva oferta.

L’Espai Jove també acull el Punt d’Informació Juvenil amb cinc ordinadors destinats als i les joves i compta amb el servei d’acompanyament formatiu i laboral per a joves els dimecres, quinzenalment, de 9 a 13.30 h, amb cita prèvia.

Inscripcions a les activitats del curs 2022-2023: A partir del 12 de setembre, a l’Espai Jove Torredembarra (c/ Capella, 6, baixos. 977 640 025 ext. 722 // 616 021 115). L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 17 a 20 h i els dimecres, de 9 a 13.30 h.

Foto: La regidora de Joventut, Pili Hernández, en un moment de la presentació. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This