La Festa Major de Santa Rosalia torna amb força del 26 d’agost i el 5 de setembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/8/2022

“Tornem a la normalitat del 2019 amb un programa amb una cinquantena d’actes sense restriccions per a tots els públics. Hi haurà diverses nits de revetlla perquè tothom en té moltes ganes, amb Itaca Band i Portobello com a principals propostes”, ha afirmat el regidor de Festes, Raúl García, en la presentació de la programació de la Festa Major de Santa Rosalia, que s’ha dut a terme aquest dimarts, 16 d’agost, amb la participació també de la regidora de Cultura, Núria Batet; Noemí Cañellas, cap de colla del Ball de Patatuf, i Pau Duran, representant del Ball de Diables de Torredembarra.

La Festa Major de Santa Rosalia torna amb força. Després de dos anys amb restriccions per la pandèmia, enguany s’ha pogut recuperar la programació de sempre però amb més intensitat, on el públic trobarà nombrosos concerts, revetlles, el tradicional patrimoni festiu de la vila amb cercaviles, correfocs, balls parlats o castells, i també espectacles infantils i activitats d’oci per a totes les edats. Activitats organitzades per la Regidoria de Festes i d’altres per les entitats torrenques ompliran de festa Torredembarra entre el 26 d’agost i el 5 de setembre.

El programa enguany inclou dues efemèrides: el cercavila de celebració del 15 aniversari del Ball del Patatuf, que tindrà lloc el 20 d’agost; i el correfoc del 35 aniversari del Ball de Diables de Torredembarra, el 26 d’agost, a més de l’exposició de fotografies ‘Retrats sota el foc’ de Daniel Garcia Crespo, que restarà oberta fins a l’11 de setembre. A més, també hi serà present el centenari de la Unió Deportiva Torredembarra, entitat escollida per a pronunciar el pregó de Festa Major el 26 d’agost. Un dia abans, el 25 d’agost, tindrà lloc el partit de Festa Major amb motiu del centenari entre l’equip de 3a catalana de la UDT i una selecció de jugadors del Baix Gaià.

Els concerts també seran grans protagonistes de la Festa Major amb actuacions d’Itaca Band i Portobello; grups de versions com Banda Neon, La Traca, Músics de Carrer, Waikiki i Popurris Band, els torrencs Julivert presentant el seu primer disc «A Tamarit!», etc.

Una peculiaritat de la Festa Major d’enguany és que la diada de Santa Rosalia, el 4 de setembre, és diumenge. D’acord amb el protocol festiu, quan es produeix aquesta coincidència la diada castellera s’ha de celebrar el mateix dia, de manera que s’avança l’horari dels actes tradicionals del matí de Santa Rosalia.

Programa

Divendres 26  d’agost – El Pregó

A les 18 h, al pati del Castell, Inauguració de l’exposició de fotografies «Retrats sota el foc» de Daniel Garcia Crespo. Restarà oberta fins a l’11 de setembre.

A les 20:30 h, a la plaça del Castell, Tronada d’obertura de la Festa Major.

En acabar, al pati del Castell, Lectura del pregó de Festa Major, a càrrec de la Unió Deportiva Torredembarra, entitat que enguany celebra el seu centenari

A les 21:30 h, pels carrers de la Vila, Correfoc del 35è aniversari del Ball de Diables de Torredembarra.

A les 24 h, a la plaça del Castell, Concert a càrrec de Porto Bello i Banda Neon.

Dissabte 27 d’agost

A les 12 h, a la plaça de la Vila, Vermut i concert a càrrec de Dantuvi.

A les 17:30 h, des del carrer de Gibert, II Baixada de Trastos dels Nois de la Torre.

A les 18 h, a la plaça del Castell, III Concurs d’apilar caixes. Consulta’n les bases a les xarxes socials: twitter.com/XiquetsdeTDB, instagram.com/xiquetstorredembarra.

A les 24 h, a la plaça del Castell, Concert a càrrec de Julivert i La Traca

Diumenge 28 d’agost

A les 12 h, a la sala noble del Patronat Antoni Roig, Tradicional lliurament de dots.

A les 12 h, a la platja de Baix a Mar, III Concurs de castells de sorra (3 categories) Inscripcions a les 11:30 h. Preu: 2 €.

A les 17 h, a la plaça del Castell, XV Trobada de Ball Country i Line Dance.

A les 18 h, a la plaça de l’Escorxador, Joc del Quinto del Ball de Diables. Vine a jugar-hi, hi haurà desenes de premis dels comerços de Torredembarra!

A les 21 h,  la plaça de l’Escorxador, Sopar popular.  Per a més informació www.noisdelatorre.cat.

A les 22:30 h, a la plaça de l’Escorxador, Dj. Xart

Dilluns 29 d’agost

A les 16 h, a la piscina municipal, Festa aquàtica amb inflables.

A les 18 h, a l’esplanada de la Zona Esportiva Municipal, Festa de l’escuma.

Dimarts 30 d’agost

A les 19 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Dona el xumet a la Mulassa i a la Mulasseta.

En arribar, a la plaça del Castell, Presentació de la primera figura de goma del Seguici.

A les 20 h, a la plaça de la Vila, Assaig dels Nois de la Torre.

Dimecres 31 d’agost

A les 19 h, a la plaça del Castell, Concert-espectacle en família “Lolo, on ets?”, a càrrec de CatRock.

A les 22 h, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Correbars amb la xaranga Tocabemolls. Venda de tiquets a la mateixa plaça a partir de les 21 h.

A les 24 h, l’aparcament de Mañé i Flaquer, Dj. Marc Batet.

Dijous 1 de setembre

A les 19 h, a la plaça del Castell, Presentació dels vestits del Ball de Malcasats i primera representació del Ball Parlat.

Següents representacions: a les 20:30 h, al Sal i Sucre i a les 21:30 h, al carrer Ample.

A les 22 h, des de la plaça del Castell, Correfoc infantil amb el Ball de Diables infantil de Torredembarra, la Virgilieta, el Ball de Diables infantil de Tarragona, el Ball de Diables infantil de Cervera ‘Carranquers’ i el Drac Petit de Reus.

A les 24 h a la plaça del Castell, Concert a càrrec de Músics de Carrer (tribut a Txarango)  i Popurris Band.

Divendres 2  de setembre  –  La Rosalieta

A les 18:30 h des de la plaça de l’Escorxador

Cercavila del Seguici Popular Infantil amb el Ball de Diables infantil, la Virgilieta, la Mulasseta, el Ball de Bastons infantil, el Ball de Pastorets infantil, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, la colla infantil dels Nois de la Torre i la colla infantil dels Xiquets de Torredembarra.

En acabar, a la plaça de l’Escorxador, Representació del Ball Parlat del Ball de Diables infantil.

A les 21 h, a la plaça de la Vila, Representació del Ball de Malcasats.

A les 21:45 h, al carrer de Joan Güell, Representació del Ball de Malcasats.

A les 22:30 h, des de la plaça del Castell fins a la Fundació Pere Badia, Desvetlla dels Gegants. Comiat del Joan i la Rosalia a la desvetlla. 1a desvetlla de l’Antoni i la Marina, que faran cercavila acompanyats de la Fanfara.

A les 24 h, a la plaça de la Vila, Ball de gralles a càrrec de Les Antines.

En acabar, a l’aparcament de Mañé i Flaquer. Concert a càrrec d’Itaca Band i Dj. Ràdio Esventada.

Dissabte 3 de  setembre – La Vigília

A les 12 h, a la plaça del Castell, Crida pública de la Festa, tritlleig de campanes i esclat dels dotze morterets. Tot seguit sortida de la Cercavila del Seguici Popular Infantil.

A les 17:45 h, des del portal de Padrines fins a la plaça de la Vila, Entrada de músics.

Seguidament, a la plaça de la Vila, Concert a càrrec dels músics que acompanyen el Seguici Popular.

A les 19:15 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Plantada dels elements del Seguici Popular.

A les 19:30 h, des de la plaça Mossèn  Joaquim Boronat, Cercavila de vigília amb el Ball de Diables, la Virgília, el Ball de Serrallonga, la Mulassa, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Gitanes, els Nans, els Gegants, el Ball de Cavallets i l’Àliga.

En acabar la cercavila, al carrer de Joan Güell, Representació del Ball Parlat del Ball de Gitanes.

Revetlles

A les 22:30 h, a Cal Llovet, concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Rosaleda.

A les 24 h,  ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Rosaleda.

A les 24 h, A l’aparcament de Mañé i Flaquer, concert a càrrec d’Angangas. En acabar, dj. Ferry Lip. Seguidament, concert a càrrec de Waikiki.

Diumenge 4 de setembre – Santa Rosalia

A les 8 h, pels carrers de la vila, Matinades a càrrec dels Grallers de la Torre, Els Vernets, Bufalodre, Grallers els Quatre Garrofers, Tresmall i els grallers dels Nois de la Torre.

A les 9:45 h, des de l’Ajuntament fins a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol Anada a ofici. La corporació municipal sortirà de l’Ajuntament precedida de l’Àliga.

A  les 10 h, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol.

A les 10:30 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Concentració de l’ofrena floral a Santa Rosalia. Anada en cercavila acompanyada pels Grallers dels Nois de la Torre.

Seguidament, Sortida d’ofici. La corporació municipal es dirigirà a l’Ajuntament, precedida de l’Àliga, per presenciar la Passada de Lluïment del Seguici Popular.

Seguidament, a la plaça del Castell, Representació del Ball Parlat del Ball de Diables.

A les 13 h, a la plaça de la Vila, Diada castellera amb els Nens del Vendrell, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Torredembarra i els Nois de la Torre.

A les 19 h, al carrer Ample, Representació del Ball Parlat del Ball de Serrallonga.

A les 20 h, a la plaça del Castell, Passada del Seguici Popular, acompanyat de la Fanfara de Torredembarra.

En acabar, Carretillada a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra.

Seguidament, Castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Igual-

En acabar, Bona nit a les Bèsties. Les portarem fins a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, acompanyats de la xaranga Bandsonats.

Dilluns 5 de setembre – Sant Adrià

A les 19 h, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol, Eucaristia solemne en honor de Sant Adrià, copatró de la vila de Torredembarra.

Altres actes

Dissabte 20 d’agost

A les 18 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell i plaça del Castell, Cercavila del 15è aniversari del Ball del Patatuf de Torredembarra.

Dijous 25 d’agost

A les 20h, al camp de futbol de la Zona Esportiva Municipal, Partit de Festa Major amb motiu del centenari de la UD Torredembarra. 3ª Catalana UDT vs Selecció de jugadors del Baix Gaià.

Divendres  9 de setembre

A les 19 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, Ballada de sardanes amb la cobla Mediterrània.

Dissabte 10 de setembre

A les 9 h, a la platja de Baix a Mar, Beach Tennis Torredembarra – Monti’s Cup.

A les 10:30 h, a la platja de Baix a Mar, Desafiament de Llagut Català Santa Rosalia (Vilanova i la Geltrú, Calafell i Torredembarra).

Foto: D’esquerra a dreta, la presidenta del Ball del Patatuf, Noemí Cañellas; el regidor de Festes, Raúl García; la regidora de Cultura, Núria Batet; i el president del Ball de Diables, Pau Duran. /  ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This