‘Retrats sota el foc’, de Daniel Garcia Crespo, la nova exposició al Pati del Castell

REDACCIÓ – Torredembarra, 24/8/2022

El Ball de Diables de Torredembarra, en el marc del seu 35è aniversari, i la Regidoria de Cultura presenten l’exposició de fotografia “Retrats sota el foc”, de Daniel Garcia Crespo (DGC Fotografia), que tindrà lloc del 26 d’agost a l’11 de setembre, al Pati del Castell. La inauguració es durà a terme aquest divendres, a les 18 hores, i serà el primer acte de la Festa Major de Santa Rosalia. La mostra està formada per 39 fotografies de diferents balls de diables de tot Catalunya.

“Retrats sota el foc” és la culminació d’un projecte fotogràfic que rau en l’essència i idiosincràsia dels Balls de diables tradicionals de casa nostra. Aquests elements tan propis de les nostres festes majors ens regalen detalls i moments que van més enllà de les espurnes, colors i soroll. Aquests inputs i el sentiment de la gent que els aglutina sempre regalen moments màgics que li agrada captar a l’autor. Durant aquests anys i, gràcies a aquest projecte, ha pogut aprendre, descobrir i conèixer les diferents característiques de cada model d’actuació segons la població tot i que tots ells combreguen en un mateix denominador comú: la representació del bé i el mal.

L’exposició ens submergeix entremig d’un seguit de retrats de vilatans que uns dies assenyalats a l’any tenen com afició el foc festiu i esdevenen partícips directament o indirectament baixant a les places i als carrers fent notori que allà s’hi està esdevenint festa. És en aquest sentit que es vol transportar a l’espectador a instants com la concentració i serenor d’aquell segon abans de l’encesa, l’anhel de no estar allà sota el foc o l’eufòria en la seva màxima expressió.

La mostra es pot visitar, de dilluns a divendres, de 10 a 17 hores. Els dies 31 d’agost i 1, 2 i 4 de setembre l’horari serà de 10 a 20 hores.

Foto: Una de les imatges que es podran veure a l’exposició.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This