Apareix el primer exemplar de porc senglar pels carrers de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra,  23/8/2022

Un porc senglar es va deixar veure aquesta passada nit al carrer dels Garrofers de Torredembarra, al centre del municipi.  Veïns de la zona el van poder gravar amb el mòbil quan l’animal estava buscant menjar.

 

 

De fet, no és el primer cop que un porc senglar apareix en àmbit urbà en altres municipis de la costa catalana, tot i que podria ser el primer que es veiés en ple centre del municipi torrenc.

En els últims anys, la població d’aquesta espècie ha anat creixent i ja és habitual veure’n en àmbits urbans.

RECOMANACIONS DAVANT LA PRESÈNCIA DE PORCS SENGLARS

Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop. Els intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.

No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los. No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.

No els hi hem de donar menjar. Ja que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.

Hem de llençar la brossa dins dels cubells i assegurar-nos que queden tancats correctament. El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.

En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.

Lliguem els gossos davant la seva presència. En cas que es sentin atacats poden ferir o embastir el nostre gos.

Conduïm amb precaució. Poden creuar la carretera i provocar una col•lisió i/o la seva mort.

FOTO I VÍDEO: Cedits a TDB Actualitat

Hemeroteca

Tweets recents

Share This