Torredembarra millora el reciclatge de residus l’any 2021, amb un 42,51 % de recollida selectiva

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/8/2022

Torredembarra ha assolit un 42,51 % de recollida selectiva de residus l’any 2021, la millor dada de reciclatge des que l’Ajuntament va assolir la gestió directa del servei, segons dades fetes públiques a finals de juliol per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquesta xifra representa dos punts per sobre de la mitjana de la comarca del Tarragonès (40,2 %), però encara per sota de la mitjana de Catalunya (46,62%) i lluny dels objectius que marca la Unió Europea del 50% de recollida selectiva l’any 2020.

Els millors registres obtinguts són els de la recollida de la fracció orgànica amb un total de 905,50 tones, només superat per les 936,76 de l’any 2011. També destaquen els envasos amb 402,76 tones, superat només per les 431,64 que es van recollir el 2020 en plena pandèmia. En total, el 2021 es van generar a Torredembarra un total de 10.729 residus recollits entre el servei municipal i els de procedència del municipi recollits a la deixalleria. Aquesta és la segona xifra més baixa assolida en generació de residus (10.100 tones l’any 2020).

L’augment en la recollida selectiva de residus comporta una disminució de la fracció resta que enguany ha estat de 6.167 tones, mentre que la màxima producció es va produir el 2006 amb 9.829.

Cal tenir present que l’Ajuntament de Torredembarra rebrà enguany prop de 58.000 euros en concepte de retorn del cànon sobre residus que premia, principalment, la recollida selectiva d’orgànica de qualitat. El fet que la fracció resta disminueixi també comporta una reducció de les despeses que s’han de pagar per abocament, que enguany s’han situat en els 59,10 euros la tona.

D’altra banda, seguint la dinàmica de la resta de Catalunya, s’ha incrementat significativament la generació de tèxtil, que entre els anys 2016 i 2020 es trobava entre 40,8 i 42,62 tones a l’any i enguany s’ha disparat fins a 55,81. En aquest sentit, cal destacar que passat l’estiu la Regidoria de Sostenibilitat posarà en marxa una campanya de conscienciació i inclourà la recollida porta a porta del tèxtil i també de l’oli en aquelles zones on ja està implementat el sistema porta a porta per a la recollida de residus. La campanya està subvencionada per la Diputació de Tarragona mentre que l’adquisició del material necessari per a dur a terme aquestes dues recollides està inclosa en la recentment atorgada subvenció amb fons Next Generation que gestiona la Regidoria de Sostenibilitat.

Foto: Una illa de contenidors de Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This