‘La corretjola o algueró’, l’exposició del mes d’agost a Cal Bofill

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/8/2022

La Regidoria de Sostenibilitat presenta, dins el programa d’educació ambiental de Torredembarra, l’exposició “La corretjola o algueró”, a càrrec de GEPEC – Ecologistes de Catalunya, que es pot visitar a Cal Bofill, de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, durant el mes d’agost.

La corretjola com la coneixen els pescadors torrencs, algueró al diccionari, Cymodocea nodosa científicament, és una de les úniques 5 plantes que fan flors sota la mar Mediterrània. La població catalana més important és al Tarragonès. Hi ha un cert quòrum entre la comunitat científica que podria ser un pas intermedi entre el desert submarí i les frondoses praderies de posidònia (Posidonia oceanica).

L’exposició mostrarà amb èmfasi el seu paper com a fixadora de fons marins, platges i dunes i la gestió adequada de les seves restes quan arriben després de tempestes importants. No és brossa, és un recurs. I molt valuós.

Foto: Cal Bofill acull una nova exposició aquest mes d’agost. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This