Eurecat busca voluntàries de Torredembarra per estudi amb dones en etapa postmenopàusica

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/7/2022

L’Àrea de Biotecnologia del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, ha llançat una crida per trobar voluntàries a Torredembarra i a tot el Camp de Tarragona, per participar en un nou estudi amb dones en etapa postmenopàusica, amb l’objectiu de definir millor futures estratègies nutricionals que ajudin a prevenir els símptomes i patologies associades a la menopausa.

En concret, s’analitzaran diferents paràmetres metabòlics, hormonals i de la microbiota intestinal de 200 dones en etapa de postmenopausa, per tal de definir, mitjançant l’aplicació d’algorismes, “grups que presentin uns trets metabòlics similars, per tal de dissenyar i assentar les bases científiques d’intervencions nutricionals innovadores i de precisió dirigides a cada un d’aquests grups”, afirma el director de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, el doctor Antoni Caimari.

L’estudi es duu a terme a les instal·lacions de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, situades davant de l’Hospital Sant Joan de Reus. S’ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723, a disposició de les dones que vulguin participar en l’estudi per inscriure’s com a voluntàries o consultar els seus dubtes.

Les voluntàries reben recomanacions dietètic-nutricionals específiques per a l’etapa de postmenopausa i basades en el patró saludable de dieta mediterrània, que han estat  elaborades per les dietistes-nutricionistes de la Unitat de Nutrició i Salut de l’Àrea Biotecnològica d’Eurecat. També participa a l’estudi la Unitat de Ciències Òmiques, una Unitat d’R+D+i mixta formada per professionals d’Eurecat i de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que durà a terme les anàlisis òmiques (metabòliques i de microbiota intestinal).

“Podria semblar que les recomanacions de dieta saludable i exercici físic cauen en la redundància quan es tracta d’envellir amb més salut, però el cert és que el canvi hormonal que s’esdevé en la menopausa comporta una predisposició a patir malalties greus, com per exemple, l’increment de risc de malaltia cardiovascular, ictus, demència i osteoporosi”, assenyala la dietista-nutricionista i investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Mireia Bosch.

Aquest estudi “s’emmarca en l’aposta d’Eurecat per la transformació alimentària cap a la nutrició de precisió, amb la finalitat de generar coneixement i tecnologies innovadores que permetin a les persones gestionar de forma cada vegada més autònoma el seu benestar i, a més, fer-ho amb una vocació preventiva”, destaca el director científic de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, el Dr. Francesc Puiggròs.

Foto: es voluntàries rebran recomanacions dietètic-nutricionals específiques per a l’etapa de postmenopausa, / EURECAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This