Torredembarra acull el 22 juliol un dels concerts del 42è Cicle Els Orgues de Catalunya

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/7/2022

El 42è Cicle Els Orgues de Catalunya farà parada aquest divendres, 22 de juliol, a les 22 hores, a l’església de Sant Pere Apòstol de Torredembarra, amb l’actuació de Grazia Salvatori que en aquesta ocasió farà un recorregut per la música italiana, del Barroc als nostres dies L’entrada és lliure.

Salvatori va néixer a Castellana Grotte (Bari, Itàlia) i es va diplomar en piano, orgue i composició organística, clavicèmbal i composició. Ha ofert concerts per tot Europa i en festivals internacionals. També ha tocat als Estats Units, Mèxic i Austràlia. Des del 1987 es dedica a la composició, especialment per a orgue solista i formacions cambrístiques. Fa recerca i interpretació de música antiga en orgues italians meridionals, realitza estudis per a la restauració d’orgues i organitza festivals per fer conèixer el patrimoni organístic de la Puglia.

És directora del Concurs internacional de composició i interpretació de Castellana Grotte, que ja ha arribat a la 17ª edició. Ha estat professora d’orgue i composició organística al Conservatori Piccinni de Bari.

Actualment col·labora amb el Cor “Novum Gaudium”, fundat pel P. Anselmo Susca i dirigit per Anna Caldaralo i Rosalia Schettini. Darrerament ha escrit l’obra “L’organo sul mare” per a veu, flauta, clarinet baix, orgue i percussió, dedicada a la celebració de San Nicola Pellegrino, patró de Trani. El 2018 i el 2019 ha tocat a Holanda i a Itàlia. Durant el temps de la covid ha preparat un CD de les seves composicions per a orgue i orgue a 4 mans. El 2021 ha organitzat la I Rassegna itinerant a la Puglia, amb música per a orgue o orgue amb instruments solistes. Toca habitualment a duo amb Tina Giovanna Dell’Orco. Recentment ha escrit música per a flauta i tuba baix. Durant aquest any de 2022 té programats concerts a Itàlia, a més d’aquest a Torredembarra.

El concert d’aquest divendres compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra i de la Parròquia de Sant Pere Apòstol.

Foto: L’orgue de Torredembarra, un dels participants al 42è Cicle Els Orgues de Catalunya. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This