L’Ajuntament de Torredembarra aprovarà al ple de dijous la cessió de terrenys per a la construcció del nou CAP

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/7/2022

El ple ordinari de l’Ajuntament de Torredembarra que es durà a terme aquest dijous, 21 de juliol, a les 18 hores, tindrà com a punt de l’ordre del dia sobrevingut l’aprovació la cessió al Servei Català de la Salut dels terrenys on s’ha de construir el nou centre d’assistència primària de Torredembarra (CAP). Es tracta d’una parcel·la de 4.000 m2 que es segrega d’un immoble de titularitat municipal ubicat al polígon Roques Planes, a tocar de l’antiga carretera de la Riera. La cessió dels terrenys preveu que s’hagin de destinar a ubicar el nou CAP en un termini màxim de cinc anys i havent-se de mantenir aquest ús durant els propers trenta anys.

Cal recordar que l’octubre de l’any passat, quan es van presentar les obres d’ampliació temporal de l’actual CAP, l’alcalde, Eduard Rovira, ja va explicar que l’Ajuntament treballava en la determinació dels terrenys que se cedirien a la Generalitat per a la construcció del nou equipament. Finalment, la ubicació que s’ha considerat més adient són els terrenys municipals que ara es preveu cedir, ubicats al costat del cementiri municipal. Actualment, acullen un parc de bike trial i es buscaran alternatives per a la seva reubicació.

Modificació del contracte del servei de neteja viària

D’altra banda, el ple també tractarà la modificació del contracte del servei de neteja viària per a l’adquisició de tres màquines escombradores noves. Aquesta modificació comporta un increment de la quota mensual de 704,59 euros (IVA exclòs), de manera que la quota mensual quedarà en 37.371,19 euros (IVA exclòs).

Altres punts de l’ordre del dia són l’aprovació inicial del Reglament orgànic de la Policia Local, l’aprovació d’un Pla de mesures antifrau i els seus annexos, l’elecció dels vocals al Consell Consultiu i Assessor d’Ona La Torre.

També es preveu una modificació de crèdit que contempla la incorporació de 134.000 euros provinents del romanent de tresoreria per a destinar a implementar les dotacions econòmiques destinades al pagament del subministrament elèctric, de gas i del servei de bus urbà. Un altre canvi preveu destinar 166.109,83 euros més a la renovació de la gespa artificial del camp de futbol, que inicialment estaven previstos per a les millores de la pista d’atletisme. Finalment, 90.000 euros previstos inicialment per a la renovació de la climatització del Casal municipal es proposa dedicar-los a la il·luminació i sonorització del mateix equipament.

En un altre ordre de coses, després de la modificació pressupostària que es va aprovar en el ple ordinari de juny per al pagament de les factures del 2018 del lloguer del local de la comissaria de la Policia Local, ara es preveu aprovar el seu reconeixement extrajudicial per a poder fer efectiu el pagament per un import total de 141.350,64 euros.

Els altres punts a tractar al ple són la modificació de les tarifes d’Educació relatives a contemplar la tarifa zero per als infants de dos anys, ja que serà la Generalitat de Catalunya qui es farà càrrec d’aquest cost el proper curs escolar; una moció presentada per Junts per Catalunya de suport als jutges de pau, i es donarà compte de la modificació de la denominació de l’actual de Regidoria d’Acció Social per Regidoria d’Acció Social i Igualtats.

Foto: Una imatge del Bike Park Costa Daurada, on es construirà el nou CAP de Torredembarra. / BIKE TRIAL COSTA DAURADA

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This