Josep Font rebrà l’Anella d’or 2022′ de la Federació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Meridionals

REDACCIÓ – Torredembarra, 18/7/2022

La junta de laFederació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Meridionals ha acordat lliurar l'”Anella d’or 2022″, la seva màxima distinció, al torrenc Josep Font per la seva exemplat trajectòria den el mon de les sardanes de les nostres comarques”. Font rebrà el guardó l’octubre vinent durant la celebració de l’assemblea anual de l’entitat.

“Em fa molta il·lusió l’Anella d’or perquè és un reconeixement dels companys i companyes sardanistes pel treball de tota una vida per una dansa que estimo”, ha declarat al Torredembarra Actualitat Josep Font, que recorda tota la tasca que ha fet per la sardana, com a membre i president de la junta directiva de l’Associació sardanista L’Antina de Torredembarra o les xerrades de difusió d’aquesta dansa o els concursos de baldufa que han atret moltes persones a ballar la sardana. Fa uns anys ja va rebre el premi d’honor de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Josep Font Gumfaus, nascut a Sant Pere de Torelló l’any 1941, des de 1967 viu a Torredembarra on va tenir durant molts anys un establiment de fotografia. També és artesà i pintor. Des dels nou anys que balla sardanes i ha ensenyat aquesta dansa a les noves generacions.

L’Agrupació Sardanista l’Antina de Torredembarra, de la qual en segueix sent membre i col·labora amb la junta directiva, continua organitzant activitats cada any, tot i haver passat èpoques complicades com quan el mateix Font va assumir-ne el càrrec de president quan el secretari de l’entitat ja portava els papers de la dissolució a l’Ajuntament.

Foto: Josep Font ha tingut una llarga trajectòria en la difusió de la sardana. / FACEBOOK

Hemeroteca

Tweets recents

Share This