Del 18 al 22 de juliol, Setmana del Foment de Voluntariat del Sender Blau de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/7/2022

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra celebra del 18 al 22 de juliol la Setmana del Foment del Voluntariat del Sender Blau amb l’objectiu de contribuir al coneixement i conservació del litoral torrenc mitjançant el coneixement del barri pescador i  Muntanyans, implicant la ciutadania a través del voluntariat.

Per aquest motiu, GEPEC- Ecologistes de Catalunya durà a terme un seguit de tallers de voluntariat els dies 18, 20 i 22 de juliol, de 19 a 20.30 h,  a Cal Bofill com a punt de trobada. Per a participar-hi, cal inscriure’s a http://gepec.cat/agenda/

18 juliol: Fes voluntariat pels corriols i els Muntanyans del Sender Blau

Els Muntanyans i el corriol camanegre a Torredembarra gaudeixen d’un voluntariat força actiu que amb la pandèmia s’ha desestructurat. Aquesta activitat cerca contribuir a recompondre aquest voluntariat veïnal mitjançant una activitat formativa i animadora per a l’acció en aquest tram de litoral que representa el Sender Blau.

20 juliol: Fes voluntariat amb les tortugues marines del Sender Blau

L’estiu de 2021 una tortuga prenyada va intentar niar a Salou, dos cops la mateixa nit, en no poder fer-ho, l’endemà ho va aconseguir a Calafell i dues setmanes més tard a Tarragona. Havent passat, almenys dos cops, per davant del litoral torrenc. Els experts semblen coincidir en el fet que les probabilitats que augmenti el nombre de platges on nidifiquin els propers anys són elevades. Cal disposar d’un cos de voluntariat format que col·labori en la realització de transsectes informatius arreu de les platges torrenques. Aquesta activitat formativa cerca potenciar aquest voluntariat en un barri on ja disposaven de receptes per a cuinar-les.

22 juliol: Fes voluntariat pels ratpenats del Sender Blau

Els ratpenats són els mamífers més desconeguts i amenaçats tant a casa nostra com arreu del planeta. Contribueixen enormement a l’equilibri natural dels nostres ecosistemes, així com al control de plagues. Tant és així, que en determinades zones d’Àfrica estan patint força perquè han eliminat colònies senceres que controlaven plagues dels seus conreus per culpa de la por infundada arran de la Covid-19. Les persones que vulguin formar part d’aquest grup de voluntariat rebran una formació específica que els capacitarà per a poder fer el seguiment al si de l’entitat junt amb altres persones que comparteixen el mateix interès.

Cal recordar que el camí Cal Bofill – Baix a Mar – Els Muntanyans rep des de fa anys la distinció Sender Blau que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Aquest segell té per objectiu premiar els ajuntaments que s’han esforçat per mantenir i recuperar antics senders i camins naturals, adaptant els seus traçats per transformar-los en valuosos recursos per a la realització d’activitats recreatives, esportives, turístiques i d’educació ambiental.

Foto: Els Muntanyans rep des de fa anys la distinció Sender Blau que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This