Torredembarra celebra amb plena normalitat la Festa del Quadre del 9 al 17 de juliol

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/6/2022

Torredembarra recupera enguany tots els actes tradicionals sense cap mena de restricció per la Festa del Quadre, que se celebrarà amb plena normalitat del 9 al 17 de juliol. La programació habitual del Quadre, amb el Seguici, les processons, els castells, els actes culturals, els vermuts, els concerts i la festa tornaran als carrers i places de la Vila.

Enguany, com a novetat, s’incorpora al programa una actuació castellera infantil, a càrrec de les dues colles de Torredembarra, els Nois i els Xiquets, just abans de l’arrencada de la cercavila del seguici infantil.

Programació

Dissabte, 9 de juliol

A les 10 h, a la Zona Esportiva Municipal, Torneig de futbol Festa del Quadre de Santa Rosalia amb el Dj. Aleix Figueras. Inscripció prèvia a torneigfutbol7abpt@gmail.com.

De les 10 a les 15 h, a la Zona Esportiva Municipal, Concert vermut amb el Dj. Xart.

A les 19 h, a la plaça de l’Escorxador, Globotada infantil.

A les 23:30 h, a la plaça del Castell, Concert Héroes de la Antártida (el millor tribut a Mecano).

Diumenge, 10 de juliol

A les 10 h, al Patronat Antoni Roig, activitats infantils. La cultura popular i tradicional. Reserva prèvia a agrupaciopintalafestamajor@gmail.com.

A les 12 h, a Cal Bofill, Vermut electrònic amb Dj. Ethian Guerrero i Dj. André Vicenzzo.

De les 18 a les 23 h, a la plaça de la Vila, acte 5è aniversari dels Xiquets de Torredembarra, taller de castells per a nens i adults. Tallers, jocs i treballs manuals per a nens. Concert de gralles i Dj.

A les 20 h, al Casal Municipal, Concert Viaggio in Italia, obres de Rossini, Donizetti, Mozart i Verdi, a càrrec de La Coral Santa Rosalia. Venda d’entrades a www.entrapolis.com. Preu: 10€.

Dimarts, 12 de juliol

A les 20 h, al Pati del Castell, presentació del domàs de l’Agrupació de Balls Populars.

A les 20 h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, actuació del Cor de l’Associació Cultural Andaluza de Torredembarra – Baix Gaià, amb Carmen Sayago i l’acompanyament d’Àngel Barrera a la guitarra.

Dimecres, 13 de juliol

A les 19 h a la plaça del Castell, Festa Sabonera amb la cia. Xip Xap.

A les 20:30 h, al Pati del Castell, presentació de la samarreta de Festa Major.

Dijous, 14 de juliol – La vigília i el ball de Festa Major

A les 12 h, a la plaça del Castell, Tritlleig de campanes i enlairament de coets des de la Torre del Castell.

A les 19 h, a la plaça de l’Escorxador, actuació castellera infantil, amb la Colla infantil dels Nois de la Torre i la Colla infantil dels Xiquets de Torredembarra.

En acabar, Cercavila del Seguici Popular Infantil.

A les 22:30 h, des del passeig de la Sort passant pel carrer de la Sort, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell i plaça del Castell, Correfoc, a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra, la Virgília de Torredembarra, el Ball de Diables de Tarragona, el Ball de Diables de la Llacuna, el Ball de Diables de Ribes “Colla Jove”, el Ball de Diables de Llorenç del Penedès i la Vibria de Tarragona.

A les 22:30 h, a Cal Llovet, Concert amb l’orquestra Maravella.

A les 24 h, a Cal Llovet, Ball amb l’orquestra Maravella.

A les 24 h, a la plaça del Castell, Concert amb l’orquestra La Kinky Band i Dj Ceba.

Divendres, 15 de juliol – La festa. La processó votiva

A les 8 h, pels carrers de la vila, Matinades, amb els Grallers de la Torre

A les 11 h, a l’església de Sant Pere Apòstol, Solemne Ofici Eucarístic, acompanyat per la Coral Santa Rosalia, i veneració de la relíquia de la patrona.

A les 19:30 h, des de l’església de Sant Pere Apòstol, processó votiva del Quadre de Santa Rosalia, precedida del Seguici Popular de la vila. El Quadre anirà acompanyat per la Fanfara. La Coral Santa Rosalia interpretarà els villancets, acompanyada per la Fanfara al carrer Ample (davant de Cal Saya) i a la plaça de la Vila

En arribar a l’església de Sant Pere Apòstol, esclat de músiques, focs, balls i danses dels elements del seguici, veneració del Quadre i cant dels Goigs a Santa Rosalia dins l’església.

Seguidament, a la plaça del Castell, passada del Seguici Popular.

A les 23 h, a la plaça del Castell, concert a càrrec de Piratas Rumbversiones i Vergüenza Ajena.

Dissabte, 16 de juliol – La Festa de la Mare de Déu del Carme i Processó Marinera

De les 11 a les 14 h, a la plaça de l’Escorxador, Remullada del Ball de Diables amb tobogan d’aigua. Si vols porta el teu inflable i, si és el més original, t’emportaràs un lot de marxandatge de l’entitat! Preu: 5 € baixades il·limitades i 0,50 € una baixada.

I a les 12 h, vermut musical Escorxatrònic amb Dj. Benji

A les 11 h, al Pati del Castell, presentació del 7è volum de l'”Enciclopèdia castellera. Diccionari biogràfic. Dels inicis a l’any 2000″. a càrrec de Guillermo Soler i David Morlà. Editat per Cossetània Edicions.

A les 19 h, a l’església de Sant Joan Baptista de Baix a Mar, missa de la Mare de Déu del Carme.

A les 19:45 h, a Baix a Mar, processó marinera, amb la imatge de la Mare de Déu del Carme portada pels pescadors fins a la mar, benedicció de l’aigua i cant de la Salve.

Seguidament, al passeig de Colom, ballada de sardanes, amb la Cobla La Principal de Tarragona.

En tornar de la processó marinera, de Cal Bofill a la plaça de Josep Valls Ibern, processó, enlairament de coets i cant dels Goigs.

En cas de condicions marítimes adverses, la processó se suspendrà.

A les 23 h, a la plaça del Castell, Festa Rac 105.

Diumenge, 17 de juliol – Els Castells

A les 18:30 h, a la plaça de la Vila, actuació castellera, amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre,

Hemeroteca

Tweets recents

Share This