L’exposició de la 34a edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer es poden veure al Port de Tarragona

REDACCIÓ – Tarragona. 3/7/2022

El Tinglado número 2 del acull entre l’1 de juliol i el 21 d’agost l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que reuneix les fotografies presentades a la XXXIV edició (2021) del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer.

Josep M. Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, David Oliete, membre de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, i Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, han inaugurat aquest divendres, 1 de juliol, aquesta mostra, que aplega les 40 fotografies presentades per un total de 13 fotoperiodistes a la segona convocatòria de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Aquesta categoria forma part del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona. La imatge guanyadora d’aquesta segona edició va ser “L’incendi que s’acosta”, de Xavi Jurio, i les finalistes “Segona Onada”, de Carles Esporrín, i “Trapezi”, de Tjerk van der Meulen.

L’exposició, produïda pel Port de Tarragona, mostra les imatges presentades, totes elles vinculades informativament al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó, Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres.

A través d’aquest recull d’imatges, l’espectador establirà un vincle visual amb els fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021: els estralls del temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania, el retorn de l’activitat castellera o les noves rutines sorgides de la pandèmia, entre d’altres.

Després de fer estada a Tarragona, la mostra s’instal·larà a Torredembarra i està previst que itineri a d’altres municipis del territori.

Foto: Una imatge de l’exposició. / PORT DE TARRAGONA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This