Exposició ‘Embarca’t, pesca i pescadors d’ànima blava’ a la Sala Lluís d’Icart del 4 al 29 de juliol

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/6/2022

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’exposició de cianotípies “Embarca’t, pesca i pescadors d’ànima blava” de Marc Padrell Ametllé. La mostra de fotografies es podrà visitar del 4 al 29 de juliol, a la Sala Lluís d’Icart.

L’any 1842 l’astrònom anglès Sir John Herschel, qui va descobrir la sensibilitat de la llum a les sals de ferro, va inventar la cianotipia. En aquest procés fotosensible, el paper emulsionat amb una solució de sals de ferro esdevé sensible a la llum. El negatiu es posa en contacte amb aquest paper i es positiva amb llum solar (o llum ultravioleta). Després de l’exposició, la imatge presenta un to groguenc. El rentat d’aquesta imatge fa aparèixer unes tonalitats blavoses a través d’un procés d’oxidació.

L’exposició es pot visitar, accedint pel Pati del Castell, de dilluns a divendres, de 10 a 17 hores, i els dijous, de 10 a 20 hores. El proper dissabte 2 de juliol, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This