L’adjudicació de la construcció de la comissaria dels Mossos a Torredembarra, abans de finals de mes

REDACCIÓ – Torredembarra, 15/6/2022

Abans de finalitzar aquest mes de juny, la Generalitat signarà l’adjudicació de la construcció de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Torredembarra. Així ho ha explicat el director general de la Policia, Pere Ferrer, en el marc de la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquest dimecres, 15 de juny, a l’Ajuntament de Torredembarra. Amb aquest pas, ja es podrà establir un calendari d’actuació per posar fi a la demora que ha patit la realització d’aquest equipament.

El director general de la Policia també ha explicat que tot i no disposar encara de la comissaria sí que s’ha reforçat la presència d’efectius dels Mossos d’Esquadra en els darrers mesos. També ha avançat que aquest estiu s’incrementarà aquest reforç. Pel que fa a la situació de Torredembarra en l’àmbit de la seguretat, Pere Ferrer, ha comentat que els valors són millors que la mitjana de Catalunya, tot destacant l’excel·lent nivell de coordinació policial que existeix al municipi.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, també s’ha mostrat satisfet i agraït a l’esforç de coordinació policial esperant que la comissaria de Mossos es pugui establir finalment a la Torre. A més, ha sol·licitat que en un futur Torredembarra també compti amb presència permanent dels Bombers.

Actuacions de la Policia Local

Segons dades d’actuacions realitzades per la Policia Local de Torredembarra, durant el 2021 van atendre i gestionar 13.112 requeriments (13.144 el 2020). Els accidents de trànsit van disminuir lleugerament, passant de 131 el 2020 a 127 el 2021. Les diligències instruïdes per delictes contra la seguretat viària han crescut fins a un 81,8 %, passant de 22 el 2020 a 40 el 2021. En l’àmbit de policia judicial, ha crescut el nombre de detinguts un 13,95 % (de 37 el 2020 a 43 el 2021) i els investigats no detinguts han disminuït un 5,95 % (de 168 a 158).

La Policia Local de Torredembarra també ha presentat l’avaluació del Pla Local de Seguretat 2019-2022. Pel que fa a fets delictius registrats, el 20219 es van recollir 1.387 denúncies, 1.665 el 2020, 1.441 el 2021 i 672 fins a 31 de maig de 2022 i en l’àmbit dels furts-robatoris a les platges, han disminuït aquests anys: 26 (2019), 23 (2020), 10 (2021) i 2 (2022).

A la Junta Local de Seguretat, hi han assistit l’alcalde, Eduard Rovira; el director general de la Policia, Pere Ferrer; la subdirectora general de suport al sistema de Seguretat en l’àmbit local, Begoña Curto; la directora dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Marta Cassany; el Subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté; i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Foto: Un moment de la reunió de la junta de seguretat aquest dimecres. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This