L’Alfa i Omega guanya la consulta del Bloc amb un 60% dels vots

REDACCIÓ – Torredembarra, 13/6/2022

L’escultura Alfa i Omega tornarà a lluir d’aquí a uns mesos al Bloc de Baix a Mar després de ser l’opció més votada en la consulta popular portada a terme entre el 30 de maig i el 12 de juny per l’Ajuntament de Torredembarra. L’obra d’art de Rafael Bartolozzi ha obtingut 1.373 vots, un 60,485% dels vots; mentre que la Piràmide n’ha aconseguit 897, un 39,515%. En total s’han emès 2.270 persones, un 15% de les persones amb dret a vot.

Fins a 1.982 vots s’han emès des de dispositius propis, mentre 288 des dels sis punts de votació que hi havia, sent l’ubicat a la Biblioplatja, a Baix a Mar, des d’on s’ha votat més. L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que no hi ha hagut variacions importants de vot a favor d’una de les opcions durant els catorze dies de votació. Si que durant els cinc primers dies dels catorze de la consulta es van registrar més de dues terceres parts dels vots finals emesos, cosa que Rovira ha atribuït a que la gent tenia molt definida la seva posició i era molt fàcil tècnicament emetre el vot.

L’alcalde ha volgut destacar que s’hagi arribat al 15% de participació, quan en processos de participació ciutadana d’aquest tipus, segons els ha informat l’empresa organitzadora, normalment no se supera el 10% i ha posat l’exemple de la recent consulta per canviar o mantenir el nom de la població de Sant Carles de la Ràpita, que va quedar en un 18%.

La regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, ha ressaltat la feina feta des del Departament TIC de l’Ajuntament per poder tirar endavant la consulta, que, segons ella, demostra que “anem cap a la cultura de la participació.” Rovira ha afirmat que després d’aquest procés tenen una eina que funciona i que es podran fer consultes semblants de temes d’interès.

Els següents passos a seguir

L’alcalde ha explicat quins seran els propers passos per poder tornar a veure l’Alfa i Omega damunt del Bloc. Primer l’Ajuntament es posarà en contacte amb la família de Rafael Bartolozzi per acabar de definir els materials que s’adeqüin a la idea que tenia l’artista de com havia d’evolucionar l’obra. Falta acabar de definir si la contractació de la construcció de l’obra es farà amb el pressupost de 2022 o s’haurà d’esperar al 2023. Tot indica que durant el 2023 es tornarà a instal·lar l’Alfa i Omega al Bloc, cinc anys després de la retirada de l’escultura original.

Recordem que el cost de la nova escultura de l’Alfa i Omega és de 153.500 euros, mentre que la rèplica de la Piràmide tenia un cost de 45.800 euros. Es tracta d’una estructura metàl·lica de 12 metres d’alçada i de 6.900 quilograms aproximadament. És necessari un manteniment de l’escultura cada 5 anys amb un cost aproximat de 20.000 euros.

Rovira ha indicat que l’Ajuntament es planteja instal·lar a Baix a Mar des d’un punt de vista museístic una imatge gràfica de la Piràmide per recordar la feina que feia per varar les barques dels pescadors.

Foto: L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, la regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, amb una imatge de l’Alfa i Omega davant del Bloc. /TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This