Torredembarra acollirà el 12 de juny la primera Diada de colles castelleres en formació

REDACCIÓ – Torredembarra, 9/6/2022

La plaça del Castell de Torredembarra veurà aquest proper diumenge, 12 de juny, a partir de les 12 hores, una actuació inèdita amb sis colles que organitzen els Xiquets de Torredembarra. Serà la primera Diada de colles en formació i en què, a més de la colla blanc-i-blava, hi participaran els Castellers de Sarrià, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, Colla Castellera de Vacarisses, Castellers del Foix de Cubelles i Castellers del Pallars.

L’acte de presentació de la primera Diada de Colles en Formació de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya es va fer a Cal Maiam el 7 de juny amb la presència de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el president de la Colla Castellera Xiquets de Torredembarra, Robert Tatay, i, en representació de la CCCC, Antonio Martínez.

Assolir construccions de sis i mantenir aquest nivell en el màxim de diades durant la temporada és primordial per les coles castelleres en formació. Coneixent la dificultat que aquest repte comporta, sobretot per la necessitat de comptar amb el major número de castellers possible, es feia convenient la creació d’una diada que permetés comptar amb el màxim d’efectius possibles per tal de poder portar a terme aquest objectiu.

Partint d’aquesta base, els Xiquets de Torredembarra han volgut tirar endavant aquesta diada, amb la intenció que tingui continuïtat mentre existeixin colles en aquesta fase inicial del procés d’esdevenir colles de ple dret. La visibilització i la creació de sinèrgies entre aquestes colles són objectius d’aquesta diada.

Les construccions mínimes que s’hauran d’assolir seran el pilar de quatre i el tres de sis. El funcionament de la diada el decideixen els respectius caps de colla dies abans de la celebració.

Foto: Un moment de la presentació de la diada. / XIQUETS DE TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This