Es delimita una zona de protecció a la platja de la Paella per l’allargament de la temporada de cria del corriol camanegre

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/6/2022

El corriol camanegre, espècie protegida que nia a la sorra, ha criat a la platja de la Paella i en aquests moments encara s’hi troben mitja dotzena de pollets en ple creixement. És per aquest motiu que s’allarga la temporada de cria fins a mitjans del mes d’agost i s’ha delimitat una zona de tranquil·litat i protecció fins que ja puguin volar. Aquesta zona és més reduïda que l’anterior, la prevista per a la fase de posta d’ous, però encara és necessària perquè els pollets puguin prosperar.

La decisió d’establir aquesta zona de protecció s’ha pres aquest dijous, 9 de juny, durant la reunió a peu de platja que han mantingut el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras; tècnics de Fauna i Flora de la Generalitat; Agents Rurals, i tècnics i brigades mediambientals de l’Ajuntament i del Gepec.

La Regidoria de Sostenibilitat demana màxima precaució, especialment que no s’acostin els gossos a les zones protegides (Muntanyans i zona acordonada de la Paella). De fet, durant tot l’any està prohibit l’accés dels animals de companyia a aquests espais. A més, del 4 de juny al 25 de setembre està prohibit passejar o romandre amb animals de companyia a les platges a excepció dels gossos pigall.

Foto: Imatge de la zona delimitada a la platja de la Paella. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This