Torredembarra rep una subvenció de 349.555 euros dels Next Generation per fomentar la recollida de residus

REDACCIÓ – Torredembarra, 9/6/2022

L’Ajuntament de Torredembarra rebrà 349.555 euros per desenvolupar un projecte de foment de la recollida de residus municipals, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència –finançat per la Unió Europea–Next Generation EU que atorga l’Agència de Residus de Catalunya. Aquesta quantitat representa el 90% del total del cost del projecte que ha elaborat i tramitat la Regidoria de Sostenibilitat i que s’ha de desenvolupar abans de l’1 de març de 2024.

El projecte subvencionat consta de 7 accions:

  • Desenvolupament de la recollida Porta a porta en dos nous àmbits (2 accions).
  • Desenvolupament de la recollida comercial completa, incloent la fracció resta.
  • Implantació de contenidors tancats amb targeta identificativa en el centre del municipi, on predomina l’urbanisme vertical.
  • Instal·lació de sistemes per dipositar els cubells en la via pública per als blocs de pisos (penjadors individuals).
  • Recollida porta a porta de l’oli domèstic i el tèxtil usat en les zones on es du a terme aquesta tipologia de recollida.
  • Millora en la recollida porta a porta de poda, amb l’adquisició d’un nou vehicle dotat amb grua i una biotrituradora.

Un dels requisits imprescindibles per poder desenvolupar aquest projecte és, precisament, posar especial èmfasi en les recollides de material tèxtil i l’oli domèstic, i és per aquest motiu que el projecte presentat incorpora aquestes dues recollides com a pròpies i la especificitat de la seva recollida porta a porta per treure el màxim de contenidors oberts de la via pública.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha manifestat que cal tenir present que, cada cop més, el tèxtil és un residu més important quantitativament ja que el seu preu i qualitat fa que d’una temporada a la següent la roba deixi d’emprar-se i passi a ser un residu, quan temps enrere això no succeïa.

El projecte també incorpora l’aplicació de noves tecnologies d’informació a la ciutadania, canals per a la comunicació bidireccional i transparència d’informació entre l’ens locals i les persones usuàries del servei de recollida, així com poder accedir als resultats de recollida selectiva dins l’àmbit del que es coneix com a Generació per Coneixement – Know as you throw (KAYT).

Com a condició indispensable per a l’atorgament de la subvenció, aquesta inclou la implantació de taxes justes que s’han d’implementar per apropar el concepte de pagament per generació. Al respecte, cal recordar el treball dut a terme per la Regidoria de Sostenibilitat aquests darrers anys consistent en l’aplicació de bonificacions per ús del sistema porta a porta, tant domiciliari com comercial.

En aquest sentit, el regidor Joan Torras ha assenyalat que quan s’implementin els contenidors tancats s’emprarà el mateix criteri d’aplicació d’una bonificació a les persones que practiquin aquest sistema d’aportació de residus, fet que es detectarà per l’ús de la targeta identificativa a l’hora d’obrir el contenidor d’orgànica.

Foto: La recollida de la brossa a Torredembarra experimentarà importants canvis el properS anys. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This