La tapa ‘Rabosuraaa’ del restaurant Los Mañicos, guanyadora del ‘de tapes per Torredembarra’ 2022

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/6/2022

“Rabosuraaa”, del restaurant Los Mañicos ha estat la guanyadora del ‘de tapes per Torredembarra’ 2022. Aquest és el tercer any que la tapa elaborada per aquest establiment ha estat considerada com la millor per les persones que han participat en la votació, un total de 120. Es tracta d’una proposta gastronòmica sense gluten.

Rabosuraaa és feta de cua de bou macerada quinze dies amb vi de Somontano, “per no perdre les nostres arrels aragoneses”, tal com han explicat els responsables de Los Mañicos. Amb aquest delícia gastronòmica, pretenien dur a terme una recreació culinària de l’actual situació amb la guerra d’Ucraïna, amb un dels plats més típics de la casa. La tapa simulava una bomba on la cobertura que subjecta la cua de bou desossada és una tempura de calçot amb un fons del seu xup-xup acompanyat d’un cruixent de moniato.

Com a ornamentació, una bengala que simulava la metxa de la bomba, acompanyada d’un cotonet de sucre blau i un cotonet de sal groc  representant la bandera d’Ucraïna. Al restaurant, aconsellaven el maridatge amb cava i vermut d’edició pròpia. Els paladars més dolços es decantaven pel vermut i l’emulsió de la bomba amb el color blau, els paladars més salats es decanten per maridar-la amb el cava i sucar la delícia amb el cotó de sal groga. Amb les dues combinacions, s’aconseguien destacar els cinc sabors bàsics.

Les primeres cent persones que han fet entrega de la butlleta de participació al ‘de tapes per Torredembarra’ amb un mínim de 10 tapes/segells diferents se’ls ha obsequiat amb producte Maystar, una tovallola de Torredembarra i el conte infantil “Amb olor de romaní, pels camins de Torredembarra” .

El 29 de maig va finalitzar la vuitena edició del ‘de tapes per Torredembarra’ amb una valoració molt positiva ja que es van servir 15.915 tapes, amb la participació de 33 establiments. L’organització ha anat a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This